သရက္သီးစိမ္းၾကီးၾကီး............၃ လုံး
ဆား..................................၂ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
သၾကား..............................၃ဇြန္း (......။.........)
မုန္ညွင္းေစ့ .........................၃ ဇြန္း(......။..........)
ပဲဆီ +ႏွမ္းဆီ........................၂ ခြက္ ( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
သႏွပ္အတြက္အမွဳန္.
**************
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္...........၁၀ ေတာင့္
အေရာင္တင္မွဳန္. ..............၁ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
နႏြင္းမွဳန္. ........................၁ဇြန္း (.........။........)
စမွဳန္စပါး..........................၁ဇြန္း (........။.........)
ဇီယာ...............................၁ ဇြန္း(........။.........)
ပဲနံသာေစ့( ေမထိ ).............၅ ဇြန္း (........။.........)
သရက္သီးေတြကိုအလုံးလိုက္သန္.စင္ေရေဆးၿပီး..အေစ့မလွ်ပ္ေအာင္လွီးပါ
(သရက္သီးရင့္ရင့္သုံးလွ်င္အေကာင္းမြန္ဆုံးပါ) ။အခ်ဥ္ၾကိဳက္သူမ်ားရင္ကြဲသီး
သုံးသင့္ၿပီး..အခ်ဥ္မၾကိဳက္သူမ်ားမခ်စ္စု ကိုသုံးပါ။
သရက္သီးမ်ားလွီးစိတ္ၿပီးရင္...အ၀တ္သန္.သန္.နဲ.ေၿခာက္ေအာင္သုတ္ေပး
ပါ။
သႏွပ္မွဳန္.အတြက္ပါ၀င္ေသာအရာမ်ားမွ အေရာင္တင္နွင့္နႏြင္းကိုခ်န္ထားၿပီး
က်န္အရာမ်ားကို မီးေအးေအးမွာေလွာ္ၿပီးေရာၾကိတ္ပါ။
သရက္သီးေတြေၿခာက္ၿပီဆို ၊ဆား၊ သၾကား၊ အေရာင္တင္မွဳန္. ၊ နႏြင္းမွဳန္.၊
ၾကိတ္ထားေသာအေရာတို.ၿဖင့္သမေအာင္နယ္ပါ။
အဖုံးလုံေသာ ဖန္ပုလင္း ၊ စဥ္. ၊ ေၾကြအိုးမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး..သုံးရက္ေလာက္
ႏွပ္ထားေပးပါ..။
၃ရက္ေလာက္ၾကာလို.သရက္သီးေတြႏွဴးအိေနၿပီဆိုမွ....ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ
ဆီကိုအပူေပးၿပီး..မုန္ညွင္းေစ့မ်ားေဖာက္ေဖာက္ၿမည္လာေအာင္ဆီသတ္ပါ။
ႏွပ္ထားတဲ့ သရက္သီးကို ထည့္ၿပီး..၃ မိနစ္ခန္.မီးေအးေအးမွာေမႊေပးကာ
ပုလင္း.ေၾကြအိုးမ်ားၿဖင့္ ၿပန္နွပ္ေပးပါ..။
(၇) ရက္ေလာက္ဆိုစားလို.ရၿပီဆိုေပမယ့္...(၂) ပတ္ေလာက္ၾကာမွစားရင္
အေကာင္းဆုံးၿဖစ္ပါတယ္..။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
ပဲနံသာေစ့ လို.ေခၚတဲ့ေမထိ အေစ့ေလးေတြပါ ..အဂၤလိပ္လို ( Methi (0r) Fenugree
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား