အာလူးအေခ်ာင္းေၾကာ္ကို..၁ ဆင့္တည္းနဲ.အၿပီးေၾကာ္ရင္..အၿပင္မွာၾကြပ္ေပ
မယ့္..အတြင္းမၾကြပ္ေတာ့..စားရတဲ့အခ်ိန္အရသာမေတြ.လွပါဘူး...။
စူပါမားကတ္ၾကီးေတြမွာတင္ေရာင္းတဲ့..အာလူးအေခ်ာင္းေၾကာ္ေတြဟာ ပထမအဆင့္ေၾကာ္ၿပီး..အေအးခဲထားပါတယ္..။
တကယ့္ French Fries အစစ္ေတြကေတာ့..လက္ညွိဳးအရြယ္ေလာက္ရိွတတ္
ၿပီး..အခြံခြါအထူ ၊အပါ း ၊အရွည္ ညီေနေအာင္လွီးထားတတ္ပါတယ္..။
ေစ်းလည္းပိုၾကီးတတ္ပါတယ္..ေဘးနားအစေတြကိုေတာ့..အားလူးေၿခ လို.ေခၚတဲ့ mash potato မွာအသုံးၿပဳတာကေတာ့..ဟိုလ္တယ္ေတြနဲ.အဆင့္ၿမွင့္အေနာက္တိုင္းဆိုင္
ေတြမွာၿပဳလုပ္ေလ့ရွိပါတယ္...။
အာလူးေတြကို..မိမိလိုအပ္သေလာက္..အတ္ို၊ အရွည္ ၊ အထူ အပါး လွီးၿပီးေရ
စိမ္..ေရစစ္ကာ ေရေၿခာက္ေအာင္အ၀တ္သန္.တစ္ခုနဲ.သုတ္ပါ။
ဆီပူပူမွာ...ေၾကာ္ၿပီး..ေရႊအိုေရာင္..မရခင္စစ္ထုတ္..အေအးခံထားပါ။
ၿပီးရင္ ဗူး( သို.) ပလပ္စတစ္အိတ္ေတြနဲ.ထုပ္သိမ္းၿပီးခဲေသာအေအးခန္းမွာ
ထားပါ..။
စားခ်င္ၿပီဆိုမွ..ဆီပူပူမွာၿပန္ထည့္ေၾကာ္ကာ ေရႊအိုေရာင္ေလးရေအာင္ေၾကာ္
ယူပါ...။
ဇလုံတစ္ခု ထဲမွာ စားပြဲတင္ဆားမွဳန္. ၊ငရုတ္ေကာင္းတို.ႏွင့္ေခါက္ၿပီး..ခ်က္
ခ်င္းတည္ခင္းဧည့္ခံ ၊ သုံးေဆာင္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္( သို.) ငရုတ္ေဆာ့စ္ေလးနဲ.တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ။
စူပါမားကတ္ၾကီးေတြမွာတင္ေရာင္းတဲ့..အာလူးအေခ်ာင္းေၾကာ္ေတြဟာ ပထမအဆင့္ေၾကာ္ၿပီး..အေအးခဲထားပါတယ္..။
တကယ့္ French Fries အစစ္ေတြကေတာ့..လက္ညွိဳးအရြယ္ေလာက္ရိွတတ္
ၿပီး..အခြံခြါအထူ ၊အပါ း ၊အရွည္ ညီေနေအာင္လွီးထားတတ္ပါတယ္..။
ေစ်းလည္းပိုၾကီးတတ္ပါတယ္..ေဘးနားအစေတြကိုေတာ့..အားလူးေၿခ လို.ေခၚတဲ့ mash potato မွာအသုံးၿပဳတာကေတာ့..ဟိုလ္တယ္ေတြနဲ.အဆင့္ၿမွင့္အေနာက္တိုင္းဆိုင္
ေတြမွာၿပဳလုပ္ေလ့ရွိပါတယ္...။
အာလူးေတြကို..မိမိလိုအပ္သေလာက္..အတ္ို၊ အရွည္ ၊ အထူ အပါး လွီးၿပီးေရ
စိမ္..ေရစစ္ကာ ေရေၿခာက္ေအာင္အ၀တ္သန္.တစ္ခုနဲ.သုတ္ပါ။
ဆီပူပူမွာ...ေၾကာ္ၿပီး..ေရႊအိုေရာင္..မရခင္စစ္ထုတ္..အေအးခံထားပါ။
ၿပီးရင္ ဗူး( သို.) ပလပ္စတစ္အိတ္ေတြနဲ.ထုပ္သိမ္းၿပီးခဲေသာအေအးခန္းမွာ
ထားပါ..။
စားခ်င္ၿပီဆိုမွ..ဆီပူပူမွာၿပန္ထည့္ေၾကာ္ကာ ေရႊအိုေရာင္ေလးရေအာင္ေၾကာ္
ယူပါ...။
ဇလုံတစ္ခု ထဲမွာ စားပြဲတင္ဆားမွဳန္. ၊ငရုတ္ေကာင္းတို.ႏွင့္ေခါက္ၿပီး..ခ်က္
ခ်င္းတည္ခင္းဧည့္ခံ ၊ သုံးေဆာင္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္( သို.) ငရုတ္ေဆာ့စ္ေလးနဲ.တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ။