Pages - Menu

15 Feb 2014

အာလူးအၾကြပ္ေၾကာ္( Potato Chips )

အာလူးအလတ္အရြယ္......၅ လုံး
ေၾကာ္ရန္ဆီ
ဆား...အနည္းငယ္

အာလူးကို အခြံခြါသည္ၿဖစ္ေစ..မခြာသည္ၿဖစ္ေစ..အေရးမၾကီးပါဘူး..။
အေနာက္တိုင္းသားေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက..အိမ္မွာစားရင္အခြံခြါေလ့မရိွၾကပါ
ဘူး..။ အာလူးရဲ.အဟာရဓါတ္က ..အခြံနဲ.အသားၾကားမွာရိွတဲ့အေစးမွာေပါ
မ်ားစြာပါတယ္လို. က်န္းမာေရးစာေစာင္တစ္ခုမွာမွတ္သားဖူးပါတယ္..။

အာလူးကို..အပါးၿခစ္တဲ့ကိရိယာေလးသုံးၿပီး..အပါးညီေနေအာင္ၿခစ္ၿပီးေရစိမ္
ထားပါ။

တစ္ခါတရံ..အေစးဓါတ္ကေကာင္းမြန္ေပမယ့္...ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္လွၿပီးညီညာ
ဖို.ေတာ့ေရစိမ္တာအေကာင္းဆုံးပါ။

ေရေတြစစ္ၿခၿပီး..အ၀တ္သန္.တစ္ခုခုမွာေရေတြေၿခာက္သြားေအာင္ၿဖန္.ေပး
ထားပါ..။

ဆီမ်ားမ်ားကို ..အပူေပးၿပီး..ပါးပါးၿခစ္ထားတဲ့အာလူးေတြကို ထည့္ၿပီး..ခပ္ဖြဖြ
ေမႊေပးပါ ( ဒီအခ်ိန္မွာ ..အားၿပင္းၿပင္းနဲ.ေမႊရင္..အာလူးကဆီနဲ.စေတြ.ခ်ိန္မွာ
ႏွဴးသြားတာမို. ေၾကသြားတတ္ပါတယ္..)

ေပါေလာေပၚၿပီဆိုမွ...အက်က္ညီေစရန္..အဆက္မၿပတ္ေမႊေပးပါ..။

ေရႊအိုေရာင္ေလးစသန္းၿပီဆိုတာနဲ.ခ်က္ခ်င္းဆယ္ထုတ္ဖို.ၿပင္ဆင္ထားရပါ
မယ္..အနည္းငယ္ေလးေနာက္က်တယ္ဆိုတာနဲ.အားလူးေၾကာ္ေတြခ်က္ခ်င္း
တူးသြားတတ္ပါတယ္..။

ဇကာနဲ.စစ္စစ္ၿပီးခ်င္း..စားပြဲတင္ဆားမွဳန္.ေတြကိုၿဖဴးေပးရင္..ဆားခဲေလးေတြ
ကက်က္ၿပီး..အာလူးမွာကပ္ေနပါမယ္..။

ေနာက္က်မွၿဖဴးေပးရင္ေတာ့..ဆားေတြေပ်ာ္ၿပီး..အာလူးေၾကာ္ေပ်ာ့သြားတတ္
ဆိုတာကိုသတိထားရပါမယ္..။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More