Pages - Menu

15 Feb 2014

ရခိုင္သေဘာၤသီးသုပ္

ကြ်န္ေတာ္သင္တန္းတစ္ခုမွာ..စားဖိုမွဴးလုပ္ေတာ့..စေန ၊တနဂၤေႏြေတြဆိုနား
ၿပီး..သင္တန္းသူေတြကိုယ္တိုင္အလွည့္က်ခ်က္ၾကပါတယ္..။ရခိုင္တိုင္းရင္းသူ
ေလးတစ္ေယာက္ပါေတာ့..သူတို.အလွည့္မွာရခိုင္သေဘာၤသီးသုပ္ပါတယ္။

ကြ်န္ေတာ္ၾကိဳက္တဲ့အစားအစာတစ္ခုၿဖစ္လို.သူ.ဆီကေသခ်ာသင္ယူထားပါ
တယ္..။

ရခိုင္သေဘာၤသီးသုပ္
*************

သေဘာၤသီးေသးေသး......၁လုံး
ငရုတ္သီးစိမ္း.................၂၀ေတာင့္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ..................၅ တက္
မွ်င္ငါးပိေကာင္းေကာင္း....၂ ဇြန္းခန္.( ထမင္းစား ဇြန္း)
ငရုတ္ေကာင္း................၁ ဇြန္း (............။......)
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္. ......သင့္ရုံ
မန္က်ည္းသီးမွည့္............အနည္းငယ္

သေဘာၤသီးေတြကို..အမွ်င္လတ္အရြယ္ေလာက္စိန္ခလုတ္ၿခစ္နဲ.ၿခစ္ၿပီးေရစိမ္
ထားပါတယ္..ၿပီးရင္..ေရေၿခာက္ေနေအာင္စစ္ပါတယ္..။

မွ်င္ငါးပိကို..ဇြန္းၿပားေလးမွာကပ္ၿပီးမီးကင္ပါတယ္..။

မန္က်ည္းသီးကိုလည္းေရေႏြးစိမ္ၿပီး..ေဖ်ာ္ထားပါတယ္..။

ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကို.ေလွာ္ၿပီး..ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဖုတ္ထားတဲ့မွ်င္ငါးပိေတြနဲ.ေရာေထာင္းပါတယ္..။

သေဘၤာသီးထဲကို..ေထာင္းထားတဲ့အေရာ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ မန္က်ည္း
ရည္ေလးထည့္ၿပီးေရာနယ္ပါတယ္...။

အေရာင္အဆင္းသိပ္မရိွလွေပမယ့္..ပူပူစပ္စပ္နဲ.ေတာ္ေတာ္ေလးစားလို.
ေကာင္းတဲ့..ရခိုင္သေဘၤာသီးသုပ္ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးပါ...။

သင္ၾကားၿပသေပးတဲ့ ညီမေလး.ေအးနႏၵာလွိဳင္..ကိုေက်းဇူးအထူးတင္ရိွပါတယ္။

ဓါတ္ပုံကိုေတာ့..ရခိုင္ရိုးရာအစားအစာ ဘေလာ့မွကူးယူေဖာ္ၿပပါတယ္..။
Thanks & Respect Rakhine Foods Blog ...
 
copy from ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား face book

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More