Pages - Menu

28 Apr 2014

ပုစြန္က် ားအစပ္ေၾကာ္

ႊTiger Prawn လို.ေခၚတဲ့ပုစြန္က်ားရဲ.အသားကအရမ္းက်စ္လစ္ပါတယ္..။
ဒီလိုအစပ္ေၾကာ္စားတဲ့အခါ..တထုတ္ထုတ္နဲ.စားရတာ..အရသာရိွလွပါတယ္

ေခါင္းခ်ိဳ း ပုစြန္က် ား..........၂၀ က်ပ္သားခန္.
ငရုတ္ၾကမ္းမွဳန္. ...............၂ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ...................၆- ၇ တက္ခန္.
ပုစြန္ငံၿပာရည္..................၂ ဇြန္းခန္.
ဟင္းခတ္မွဳန္. ..................အနည္းငယ္

ေခါင္းခ်ိဳးပုစြန္က် ားေတြကိုအခြံခြာၿပီး.ပုစြန္ငံၿပာရည္ ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ့
အရသာနယ္ၿပီး..၅ မိနစ္ခန္.ႏွပ္ထားပါ။

ဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂ တက္ေလာက္ကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္
ဆီသတ္ပါ ။ ပုစြန္က စစ္ထြက္လာတဲ့အရည္ကုန္ခမ္းသည္အထိ အိုးကင္းတိုက္ပုံစံေလးၿပဳလုပ္ၿပီး..အေအးခံထားပါ။

လက္က်န္ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္း (သို.) ညွက္ေအာင္ေထာင္းၿပီးဆီသတ္
ပါ။ အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္ၾကမ္းဖတ္ေတြထည့္ေမႊေပးပါ။
(မီးေအးဖို.အထူးလိုအပ္ပါတယ္..)

ပုစြန္ငံၿပာရည္ကို ၿဖန္းထည့္တဲ့ပုံစံမ်ိဳးထည့္ၿပီး..ခမ္းေအာင္ေၾကာ္ပါ။ ဟင္းခတ္မွဳန္.နဲ.အရသာသြင္းပါ။

အိုးကင္းတိုက္ထားတဲ့ပုစြန္က်ားေတြထည့္ေမႊလိုက္ရင္..ပုစြန္က်ားအစပ္ေၾကာ္ရပါၿပီ...။

ပထမတင္ေပးထားတဲ့သရက္သီးသုပ္ ၊ ပဲဟင္းရည္ေလးနဲ.တြဲဖက္..ေကာင္းမွ
ေကာင္းတဲ့အတြဲအစပ္ပါ။
 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More