Pages - Menu

17 Apr 2014

ငါးပိရည္

 ငါးပိရည္ကို..အခ်ိဳ.ကက်ိဳလိုက္တယ္..ၿပီးေတာ့စစ္ထုတ္..ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္.
ေလာင္းခ်လိုက္တယ္...Admin ကေတာ့မႏွစ္သက္ပါဘူး..ေကာင္းေကာင္းနဲ.စနစ္တက် နည္းလမ္းေလးကိုသေဘာက်ပါတယ္..။


ငါးပိရည္
******

ငါးပိရည္ေကာင္းကာင္း.................(၂၀) က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ...............................(၂) လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.............................( ၁၀) တက္
ပုစြန္ေၿခာက္..............................၂ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ငရုတ္သီးစိမ္း.............................(၁၀) ေတာင့္
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္................(၁၀) ေတာင့္ခန္.
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..............................(၁) လုံး

ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ေတြကိုမီးေအးေအးနဲ.ေလွာ္ၿပီးမညက္တညက္ေလး
ေထာင္းထားပါ..။

ငါးပိရည္ကို..ေရအနည္းငယ္၊ နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္တို.နဲ.က်သြားေအာင္က်ိဳ
ၿပီး..စစ္ယူထားပါ..။

ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုမီးဖုတ္ ၊အေအးခံထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပုစြန္ေၿခာက္ေတြကိုမီးေအးေအးနဲ.ေလွာ္ၿပီးေထာင္းပါ..။ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္ေတြကိုလည္း..ၾကိတ္ေခ်ထည့္ပါ..။

ေထာင္းထားတဲ့..အေရာကိုဇလုံတစ္ခုအတြင္းခပ္ထုတ္ၿပီးစစ္ထားေသာငါးပိ
ရည္ကိုေလာင္းခ်ပါ..။ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္နဲ.အရသာသြင္းၿပီး..ေလွာ္
ေထာင္းထားေသာငရုတ္ၾကမ္းမွဳန္.မ်ားထည့္ေပါင္းၿပီး..မိမိႏွစ္သက္ရာ
တို.စရာႏွင့္တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ..။
 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More