Pages - Menu

26 May 2014

ငါးအမ်ိဳးစံု အာနိသင္အဖံုဖံု

အိမ္ရွင္မတို ့ေန ့စဥ္ စီမံခ်က္ျပဳတ္ေပးေနၾကတဲ့ ငါးဟင္းလ်ာမ်ားမွာ ကြ်န္းမာေရးအတြက္ ဘယ္ လိုအာနိသင္ေတြရွိတယ္၊ ေနာက္ျပီး ဘယ္လိုေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးမ်ိဳး ရွိတယ္ဆိုတာကို အၾကမ္းျ ပင္း သိထား မယ္ဆိုရင္ျဖင့္ မိသားစုေတြက်န္းမာေရးအတြက္ ေဒါက္တာအိမ္ရွင္မ အျဖစ္ တမ်ိဳး တဖံု ေစာင့္ေရွာက္ေပးနိုင္ပါလိမ့္မယ္။

-ငါးေျမြတိုး- အစာေၾကလြယ္ေစပါတယ္။ ေလေရာဂါ သည္းေျခေ၀ဒနာသည္ေတြကို ေကာင္း က်ိဳးျပဳ ပါတယ္။ သလိပ္ေပ်ာ္ေစပါ တယ္။ အေၾကာအားေကာင္းေစလို ့ အမ်ိဳးသား မ်ားစားသံုး သင့္ပါတယ္။

-ငါးဘတ္- အရသာမွာ ခ်ိဳ၍စိမ့္တာေၾကာင့္ ႏႈတ္ျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေကာင္းတစ္ခြက္ပါ။
 အားျပည့္ေစ ပါတယ္။ သုက္ကိုပြားေစတတ္ ပါတယ္။

-ငါးလင္ဘန္း- လူကို၀ေစတတ္ပါတယ္။ သုက္ထြက္အားေကာင္းေစပါတယ္။
ခံတြင္းပ်က္သူ မ်ား ႏွင့္ လည္ေခ်ာင္းနာသူမ်ား စားသင့္ပါတယ္။

-ငါးျပက္- အရိုးအားျဖည့္ေပးပါတယ္။ အစာမေၾကျခင္း ႏွင့္ ေဘးထိုးရင္ဘတ္နာျခင္းေ၀ဒနာကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါ တယ္။ သို ့ေသာ္ ၀မ္းခ်ဳပ္တတ္ သူမ်ား အနည္းငယ္သာစားေပးပါ။

-ငါးသလဲထိိုး- အစာေၾကလြယ္ေစပါတယ္။ အရိုးကိုေကာင္းက်ိဳးျပဳပါတယ္။ ေလေရာဂါ၊
သည္းေျခ ေရာဂါ ႏွင့္ အေၾကာတက္ျခင္း တို ့ကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။

-ငါးသေလာက္- ခ်ိဳ၍ စိမ့္ေသာအရသာရွိပါတယ္။ ေသြးတက္ေစပါတယ္။
နား၊ မ်က္စိ၊ ခြ်ဲသလိပ္၊ သည္းေျခ ေရာဂါရွိသူေတြ မစား သင့္ပါဘူး။

-ငါးအိုက္- အစာေၾကညက္ေစပါတယ္။ အိပ္မေပ်ာ္သူေတြ စားေပးနိုင္ပါတယ္။

-ငါးဒန္- ခြ်ဲသလိပ္ ႏွင့္ သည္းေျခေရာဂါတို ့ကို ေကာင္းက်ိဳးျပဳပါတယ္။

-ငါးႏုသန္း- ခ်ိဳေသာအရသာရွိျပီး ႏႈတ္ျမိန္ေစပါတယ္။ ေလေရာဂါ၊ ခြ်ဲသလိပ္ ႏွင့္
 သည္းေျခေရာဂါ တို ့ကို သက္သာေပ်ာက္ကင္း ေစပါတယ္။

-ငါးရွဥ့္- အရသာ ခ်ိဳေလးပါတယ္။ အမ်ိဳးသားခြန္းအားကို ျဖစ္ေစပါတယ္။
 သို ့ေသာ္ အမ်ိဳးသမီးေ ရာဂါ ရွိသူမ်ား မစားသင့္ေပ။

-ငါးေျပမ- ခ်ိဳေလးေသာ အရသာရွိပါတယ္။ အစာေၾကေစပါတယ္။

-ငါးရံ ့ - ခ်ိဳဆိမ့္ေသာအရသာရွိျပီး ႏႈတ္ကိုျမိန္ေစနိုင္ပါတယ္။ အစာေၾကညက္လြယ္ပါတယ္။

-ငါးဖယ္- ခ်ိဳဆိမ့္ေသာအရသာရွိပါတယ္။ အားျဖစ္၍ သုက္ကိုပြားေစပါတယ္။
သို ့ေသာ္ အစာေက် ညက္ခဲ၍ အစာအိမ္ မေကာင္းသူေတြမစားသင့္ပါဘူး။
 ဒါ့ျပင္ အေၾကာတက္သူေတြ ႏွင့္ ယားနာေ ရာဂါသည္မ်ား မစားသင့္ေပ။

-ငါးခူ- ေလေရာဂါ ႏွင့္ သုက္လြန္ျခင္းကို ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။ ရင္ပူေစတတ္ပါတယ္။

-ငါးက်ည္း- သုက္ကိုပြားေစတတ္ပါတယ္။ ခြ်ဲသလိပ္ကို နိုင္ပါတယ္။ လူကို ၀ျဖိဳးေစတတ္ပါတယ္။

-ငါးဇင္ရိုင္း- ပင္ကိုအရသာ ေလးပင္တာေၾကာင့္ ဆားထည့္၍ မခ်က္သင့္ေပ။
သည္းေျခေရာ ဂါ ႏွင့္ ခြ်ဲသလိပ္ကို ေကာင္းက်ိဳးျပဳ ပါတယ္။
 ၀မ္းသြားျခင္း၊ အိပ္ခ်င္ငိုက္မ်ဥ္းျခင္းကို ျဖစ္ေစပါတယ္။

-ငါးခံုးမသား- ဆိမ့္ေသာအရသာရွိပါတယ္။ ေခ်ာင္းဆိုး၊ ခြ်ဲထ၊ လည္ေခ်ာင္းနာ၊ ခံတြင္းပ်က္ျခင္း ႏွင့္ ေလနာေရာဂါတို ့ကို သက္ သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
 အဆိပ္ေျပေစပါတယ္။ ၀မ္း သြားေစပါတယ္။

-ငါးျမင္းသား- ခ်ိဳေသာအရသာရွိျပီး ခြ်ဲသလိပ္ေက်ေစပါတယ္။ အားျပည့္ေစပါတယ္။ အိပ္ေပ်ာ္ေစ ပါတယ္။ အဆိပ္ေျပေစပါတယ္။ ၀မ္းသက္ေစပါတယ္။

-ငါးၾကင္းသား- ခ်ိဳစိမ့္ေသာအရသာရွိပါတယ္။ ေလေရာဂါ၊ ခြဲ်သလိပ္ေရာဂါ တို ့ကို
 ေကာင္းက်ိဳးျ ပဳပါတယ္။ သုက္ကိုပြားေစတတ္ ပါတယ္။

-ငါးမန္းစြယ္- အမ်ိဳးသားမ်ား ဒူလာေရာဂါကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။

-ပင္လယ္ငါးၾကီးအဆီ- မ်က္စိအားေကာင္းေစပါတယ္။ အမ်ိဳးသားမ်ားဆီက်ိတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ အ သားအေရ ႏွင့္ ဆံပင္တို ့ကို ေကာင္းက်ိဳးျပဳပါတယ္။

<<စာနာေထာက္ထားစြာျဖင့္ ေဆာင္းပါးရွင္အမည္ကို ေျပာင္းလဲျခင္း/ခ်န္လွပ္ထားျခင္းမ်ိဳး မျပဳလုပ္ၾကပါရန္ ေမတၱာရပ္ခံပါသည္ >>
(ေဆာင္းပါးရွင္…ေပါက္ေပါက္…မွ်ေ၀သည္)
--
promise.pauk
(ရိုးသားမႈသည္တခါတရံ၌ရံႈးနိမ့္ေစတတ္၏။သို ့ေသာ္တစ္သက္လံုးကားလိပ္ျပာလံုေစေတာ့၏။)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More