၁။ ကရေ၀း - bay leaf
၂။ ကညြတ္ - asparagus
၃။ ကင္ပြန္းသီး - soap nut
၄။ ကင္ပြန္းရြက္ - soap acacia leaves
၅။ ကင္းပံုသီး - wild snake gourd, coecinia fruit
၆။ ကုလားပဲ - chick pea
၇။ ကုိကုိး - cocoa
၈။ ေက်ာက္ပြင့္ - sea weed
၉။ ကုိက္လန္ရြက္ - Chinese kale
၁၀။ ကန္စြန္းရြက္ - water cress, rabbit green, morning glory
၁၁။ ကန္စြန္းရုိးနီ - water green
၁၂။ ကန္စြန္းဥ - sweet potato
၁၃။ ကုိင္းဥ - elephant grans fruit
၁၄။ ေက်ာက္ဖရံုသီး - white pumpkin, marrow
၁၅။ ၾကက္သြန္နီ - onion
၁၆။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - garlic
၁၇။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ - leek, onion tops, onion shoots, spring onion
၁၈။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး - bitter gourd
၁၉။ ေၾကာင္လ်ာသီး - trumpet
၂၀။ ခရမ္းကေစာ့သီး - Indian nightshade
၂၁။ ခရမ္းသီး - brinjal (egg plant), aubergine
၂၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - tomato
၂၃။ ခံတက္ပင္ - garlic pear
၂၄။ ခံတက္ရြက္ - three leaved caper
၂၅။ ခ၀ဲသီး - ridge gourd
၂၆။ ခါဗုဥ - turnip
၂၇။ ခ်ယ္ရီသီး - cherry
၂၈။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ - roselle, sour green
၂၉။ ခရမ္းၾကြပ္သီး - solanum molongena
၃၀။ ဂ်ဴးျမစ္ - Indian leek
၃၁။ ဂ်ံဳ - wheat
၃၂။ ဂ်င္းစိမ္း - ginger salad
၃၃။ ေဂၚဖီထုပ္၊ မုန္လာထုပ္ - cabbage
၃၄။ ေဂၚရခါးသီး - chayote, marrow
၃၅။ ဂံုမင္း - amomum corynostachym
၃၆။ ငရုတ္သီး - chilly, chilli
၃၇။ ငရုတ္ေကာင္း - pepper
၃၈။ ငရုတ္ပြ - paprika
၃၉။ ငရုတ္ခါးမ်ုဳိး - king of bitters
၄၀။ ငါးရံ႕ပတူရြက္ - nodding clerodendron
၄၁။ စပါးလင္ - lemon grass
၄၂။ စမႈန္စပါး - aniseed, dill, fennel
၄၃။ စပါးလင္ေမႊး - citronella
၄၄။ စမုန္နက္ - black cumin
၄၅။ စပါး - paddy
၄၆။ စားေတာ္ပဲ - pea, marrow fat, garden pea
၄၇။ စမုန္နီ - cress
၄၈။ စြန္တာနီ - red phaseolus
၄၉။ စြန္တာျပာ - blue phaseolus
၅၀။ စိမ္းစားဥ - Chinese potato
၅၁။ ဆလပ္ရြက္ - salad ; garden lettuce
၅၂။ ဆူးပုတ္ရြက္ - conima leaves, concinna leaves
၅၃။ ဆူးပန္းရြက္ - safflower
၅၄။ ဆန္ - rice
၅၅။ ဆီးျဖဴသီး - gooseberry
၅၆။ ဇမၺဴ႕သေျပသီး - rose-apple
၅၇။ ဇီယာ - cumin
၅၈။ ဇာဒိပၹိဳလ္သီး - nutmeg
၅၉။ တညင္းသီး - djankol bean, danyia
၆၀။ ေထာပတ္ပဲ - butter bean
၆၁။ ဒန္႕သလြန္သီး - drum stick
၆၂။ နံနံပင္ - coriander plant
၆၃။ နႏြင္း - Indian saffron
၆၄။ ႏုိကုိဥ - knol-kohl
၆၅။ ႏွမ္း - sesames, sesame
၆၆။ ႏြယ္ခ်ဳိ - liquorice, licorice
၆၇။ ပဲသီး - bean ; calabash
၆၈။ ပဲ - pea
၆၉။ ပဲတီ - mung bean
၇၀။ ပဲတီစိမ္း - green gram
၇၁။ ပဲရင္း - rice bean
၇၂။ ပဲျဖဴကေလး - white bean, duffin bean
၇၃။ ပဲၾကီး - lablab bean, kidney bean
၇၄။ ပဲလင္းေျမြသီး၊ ဗံုလံုသီး - snake gourd
၇၅။ ပူစီနံ - budina, mint
၇၆။ ပဥၥကာနီသီး - gall nut
၇၇။ ေပါက္ပန္းျဖဴရြက္ - sesbania grandiflora
၇၈။ ပန္းေဂၚဖီ၊ ပန္းမုန္လာ၊ မုန္လာပန္း - cauliflower
၇၉။ ပဲေစာင္းလ်ားသီး - goa bean, winged bean
၈၀။ ပဲျပား - bean curd
၈၁။ ပဲကတၱီပါ - velvet bean
၈၂။ ပဲပိစပ္ - soya bean, horse gram
၈၃။ ပဲပုဇြန္ - cluster bean
၈၄။ ပဲၾကား - lime bean
၈၅။ ပင္စိမ္းရြက္ - basil, sage
၈၆။ ပိန္းဥ - taro
၈၇။ ပဒဲေကာ - galingale
၈၈။ ပုတတ္စာ (ပဒတ္စာ) - ginger wort
၈၉။ ပဲပင္ေပါက္ - bean sprouts
၉၀။ ပဲလြမ္း - cow pea
၉၁။ ပဲေနာက္ - Mung bean
၉၂။ ပဲစင္းငံု - pigeon pea
၉၃။ ပဲနီေလး - lentil
၉၄။ ပဲေတာင့္ရွည္ - string bean, long bean
၉၅။ ပဲနံ႕သာ - fenugreek
၉၆။ ပဲက်ပ္ျပင္ - soybean
၉၇။ ပဲဒလက္ - sword bean
၉၈။ ပဲရင္း - rice bean
၉၉။ ပဲပုိးတီ - Chinese artichoke
၁၀၀။ ပုစြန္စာရြက္ - knotgrass
http://lulucooking.blogspot.com
24 Jun 2014
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား အေခၚအေ၀ၚ
Tuesday, June 24, 2014
Taunzalat