Pages - Menu

1 Dec 2014

ကန္စြန္းဥ၏ ေကာင္းက်ိဳးႏွင့္ စားေသာက္ရန္ ျပင္ဆင္နည္း

ကန္စြန္းဥတြင္ ပ႐ိုတင္းမ်ား၊ အမွ်င္ဓါတ္မ်ား၊ ေသြးေၾကာ ေထာက္ပံ့ အာနိသင္ ရွိေသာ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း၊ ေသြးေပါင္ ထိန္းေပးေသာ ပိုတက္ဆီယမ္၊ ဓါတ္တိုး ဆန္႔က်င္ အာနိသင္ရွိေသာ ဗိုက္တာမင္စီႏွင့္ ဗိုက္တာမင္အီးတို႔ ပါဝင္သည္။

ကန္စြန္းဥသည္ အာလူးႏွင့္ မ်ိဳးႏြယ္တူ ျဖစ္ေသာ္လည္း အာလူးႏွင့္ မတူသည္႕ အခ်က္မွာ ကန္းစြန္းဥေၾကာင့္ ေသြးတြင္း အခ်ိဳဓါတ္ ျမင့္တက္ျခင္း မရွိေပ။ ကန္စြန္းဥ ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုးတြင္ (၁၁၇) ကယ္လိုရီသာ ပါသည္။

ကန္စြန္းဥကိို ေရစင္ေအာင္ ေဆး၍ မိုက္က႐ိုေဝ့ဗ္ မီးဖိုထဲတြင္ (၈)မိနစ္ခန္႔ အပူေပးထားပါ။ ထို႔ေနာက္ သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္ႏွင့္ နယ္ပါ။ ကန္စြန္းဥကို အစိတ္မ်ား စိတ္ၿပီး အစိတ္တိုင္းကို သံလြင္ဆီနယ္၍ အပူခ်ိန္ ၄၅၀ ဒီဂရီတြင္ ထားပါ။ ထို႔ေနာက္ သံလြင္ဆီေရာ ထားေသာ ကန္စြန္းဥ အစိတ္မ်ားကို အရသာ ျပည္႕ဝစြာ စားသံုးႏိုင္မည္ ျဖစ္ပါသည္။

ကန္စြန္းဥ အရသာရွိစြာ စားသံုးႏိုင္ရန္ ေနာက္တစ္နည္းမွာ ကန္စြန္းဥကို အစိတ္မ်ား စိတ္၍ သံလြင္ဆီသံုး ဇြန္းႏွင့္ေရာၿပီး စတီးဗန္းေပၚ၌ ႏူးလာသည္ အထိ မိနစ္(၂၀) ခန္႔ မီးဖုတ္ပါ။

၄င္းတို႔ထက္ ပို၍အ႐ိုးရွင္းဆံုး နည္းမွာ ကန္စြန္းဥကို ေရလံုျပဳတ္ၿပီး သံလြင္ဆီႏွင့္ နယ္စား ႏိုင္ပါသည္။

ေဇာ္ကို

Source:RD

Health Updates Journal

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More