ဤလၻက္ရည္ ကေတာ့ အတန္ငယ္ထူးျခားပါသည္။
brick tea (ေခၚ) အနီေရာင္ လၻက္ခ်ိဳေျခာက္ကို က်ိတ္ေခ်ျပီး ေရေအးထဲတြင္ တစ္ညသိပ္ျပီးေနာက္၊ ေရေႏြး ဆူဆူျဖင့္ႏွပ္ကာ အနည္စစ္ရပါသည္။
ထို ေ့နာက္လၻက္ရည္က်က် အေရာင္ ေျပာင္းသြားသည္အထိ ေနာက္ထပ္ ၆-မိနစ္ေလာက္ ထပ္မံအပူေပးျပီး၊ ႏို ့ေထာပတ္၊ တိဗက္ႏြားႏို ့၊ ဆား၊ ဂ်ံဳေလွာ္မႈန္ ့ တို ့ထဲ့ ေဖ်ာ္ေသာက္ၾကပါသည္။ မြန္ဂိုလီယား ႏွင့္ တိဗက္္္ တို ့တြင္ ေထာပတ္ရနံ ့သင္းကာ ခ်ိဳငန္ငန္ အရသာရွိေသာ ထိုလၻက္ရည္ကို ဇလံုခြက္ငယ္ေလးမ်ားျဖင့္ ေသာက္သံုး ေလ့ရွိျပီး၊ အထူးဧည့္သည္မ်ား လာေရာက္ ေသာ အခါတြင္လည္း တို္က္ေကြ်းေလ့ရွိပါသည္။
တိဗက္တြင္ေတာ့ ႏြားႏို ့အစား၊ ဆိတ္ႏို ့ကိုအသံုးျပဳၾကပါသည္။
(ေဆာင္းပါးရွင္…ေပါက္ေပါက္...ေရးသားမွ်ေ၀သည္)