Pages - Menu

5 Dec 2014

မြန္ဂိုလီးယား ႏွင့္ တိဗက္စတိုင္လ္ လၻက္ရည္

 ဤလၻက္ရည္ ကေတာ့ အတန္ငယ္ထူးျခားပါသည္။

 brick tea (ေခၚ) အနီေရာင္ လၻက္ခ်ိဳေျခာက္ကို က်ိတ္ေခ်ျပီး ေရေအးထဲတြင္ တစ္ညသိပ္ျပီးေနာက္၊ ေရေႏြး ဆူဆူျဖင့္ႏွပ္ကာ အနည္စစ္ရပါသည္။ 
 ထို ေ့နာက္လၻက္ရည္က်က် အေရာင္ ေျပာင္းသြားသည္အထိ ေနာက္ထပ္ ၆-မိနစ္ေလာက္ ထပ္မံအပူေပးျပီး၊ ႏို ့ေထာပတ္၊ တိဗက္ႏြားႏို ့၊ ဆား၊ ဂ်ံဳေလွာ္မႈန္ ့ တို ့ထဲ့ ေဖ်ာ္ေသာက္ၾကပါသည္။ မြန္ဂိုလီယား ႏွင့္ တိဗက္္္ တို ့တြင္ ေထာပတ္ရနံ ့သင္းကာ ခ်ိဳငန္ငန္ အရသာရွိေသာ ထိုလၻက္ရည္ကို ဇလံုခြက္ငယ္ေလးမ်ားျဖင့္ ေသာက္သံုး ေလ့ရွိျပီး၊ အထူးဧည့္သည္မ်ား လာေရာက္ ေသာ အခါတြင္လည္း တို္က္ေကြ်းေလ့ရွိပါသည္။
 တိဗက္တြင္ေတာ့ ႏြားႏို ့အစား၊ ဆိတ္ႏို ့ကိုအသံုးျပဳၾကပါသည္။
 

 (ေဆာင္းပါးရွင္…ေပါက္ေပါက္...ေရးသားမွ်ေ၀သည္)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More