အခ်ိဳစူးရွေသာ လၻက္ရည္ျဖစ္ပါသည္။
ႏြားႏို ့ကဲထားျပီး၊ သၾကားအစား ေဒသထြက္ ထန္းလ်က္ခဲ ကို ေခ်ျပီးေဖ်ာ္ ေသာက္ ေလ့ရွိပါသည္။ ၄င္းကို ေက်းလက္ရိုးရာ “ hakuru tea ” ဟု ေခၚေ၀ၚၾကျပီး၊ တစ္ခါတစ္ရံ အုနး္သီးေျခာက္မႈန္ ့ ထဲ့ကာ ေသာက္သံုးၾကပါသည္။
ထိုလၻက္ရည္ကို hoppers (ေခၚ) ဆန္မုန္ ့ညက္တစ္မ်ိဳးျဖင့္ တြဲဖက္၍ စားေသာက္ ေလ့ရွိပါသည္။ ဘဂၤလားေဒ့ေရ္ွ ့ႏွင့္ ပါကစၥတန္ ႏိုင္ငံတို ့တြင္လည္း hakuru tea ကို ေသာက္သံုးၾကပါသည္။ ပါကစၥတန္ႏိုင္ငံတြင္ေတာ့ အခ်ိဳမၾကိဳက္ဘူးထင္ပါသည္။
သူတို ့က အခ်ိဳအရသာကို နဲနဲေလ်ာ့ ေသာက္ၾကပါသည္။
ေနာက္တစ္ မ်ိဳးရွိပါေသးသည္။ သီရိလကၤာ ၏ အနက္ေရာင္ Ceylon tea သည္ ကဖိန္းဓာတ္အလြန္မ်ားကာ အရသာလဲအလြန္ျပင္းေသာေၾကာင့္၊ ေကာ္ဖီ အစားထိုး အျဖစ္ ေသာက္သံုး ၾကပါသည္။
(ေဆာင္းပါးရွင္…ေပါက္ေပါက္...ေရးသားမွ်ေ၀သည္)