Pages - Menu

29 Nov 2012

ကိုလာေသာက္ျခင္းျဖင့္ မေကာင္းေသာအဆီ တုိးေစႏုိင္

ေန႔စဥ္ ကိုလာ တစ္လီတာခန္႔ ေသာက္တာေၾကာင့္ ဝမ္းဗိုက္ထဲက အဂၤါအစိတ္အပိုင္း တစ္ဝိုက္ရွိ အသည္းနဲ႔ ႂကြက္သားေတြမွာ အဆီတိုးေစႏိုင္တယ္လို႔ နယူးဒန္းနစ္ရွ္ ေလ့လာမႈက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒီအဆီစုပံုတာဟာ Metaboli

c Syndrome ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို တိုးေစတယ္လို႔ တျခား ေလ့လာမႈေတြက ဆိုထားပါတယ္။ 
Metabolic Syndrome ဆိုတာ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိေရာဂါ၊ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ေလျဖတ္ေဝဒနာတို႔ ျဖစ္ႏႈန္းကို တိုးေစတဲ့ ေရာဂါစုပါ။
 ေလ့လာမႈမွာ ပါဝင္တဲ့ ပံုမွန္ထက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ မ်ားသူနဲ႔ အဝလြန္သူ ၄၇ ဦးကို ေရ၊ ႏြားႏို႔၊ Diet လုပ္ထားတဲ့ ကိုလာနဲ႔ ပံုမွန္ ကိုလာတို႔ကို ေသာက္သံုးေစခဲ့ပါတယ္။
 ေလ့လာမႈ အၿပီးမွာ ပံုမွန္ ကိုလာေသာက္သူေတြက သူတို႔ရဲ႕ အဂၤါအစိတ္အပိုင္းတစ္ဝိုက္မွာ အဆီ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္း စုေနတာကို ေတြ႕ရၿပီး ဒါဟာ အသည္းနဲ႔ ႂကြက္သားေတြမွာရွိတဲ့ အဆီပမာဏကုိ ႏွစ္ဆ တိုးေစတာ ျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႕ရခဲ့ရပါတယ္။ 
“ဒီအဆီေတြက အေရျပားေအာက္မွာ ရွိေနတဲ့ အဆီေတြထက္ ပုိအႏၲရာယ္မ်ားပါတယ္” လို႔ ေဒါက္တာရစ္ခ်ယ္လ္ဆန္က ရွင္းျပပါတယ္။

By Good Health

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More