Pages - Menu

8 Dec 2012

အင္မထုေသာ အင္ဥဟင္းလ်ာမ်ား

 သန္႕စင္ျပီး ျပဳတ္ထားေသာ အင္ဥမ်ား
  အင္ဥေတြကုိ စကာထဲထည့္ျပီး ေရဘံုဘုိင္ကုိ ဖြင့္ခ် ႕ ႕ ႕ အင္ဥေတြကုိ စကာနဲ႕ တုိက္ေဆးေပး ႕ ႕ ႕အဲ့ဒါဆုိရင္ အင္ဥမွာ ကပ္ေနတဲ့ သဲေတြ ေျမၾကီးေတြ အားလံုးပါသြားေရာ ႕ ႕ ႕ အနည္းဆံုး ၅ ၾကိမ္ေလာက္ တုိက္ေဆးေပးရတယ္ ႕ ႕ ႕ ေနာက္ဆံုးက်ေတာ့မွ အင္ဥေလးေတြရဲ႕ အေပၚမွာ ကပ္ေနတဲ့ သဲေတြကုိ ဓားေသးေသးေလးရဲ႕ ထိပ္ခၽြန္ေလးနဲ႕ အသာျခစ္ပစ္ရတာ ႕ ႕ ႕ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီ သန္႕ရွင္းေရး လုပ္ျပီးသား ဥေလးေတြကုိ ေရတစ္ခါထပ္ေဆးရပါတယ္ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒါဆုိ အားလံုး သန္႕စင္သြားတဲ့ အင္ဥေလး ျဖစ္သြားျပီ
 အင္ဥေတြကုိ အစိမ္းအတုိင္း စားရင္လည္း စားလုိ႕ရတယ္ ႕ ႕ ႕ ၀ါးလုိက္ ရင္ ေဖာက္ကနဲ ေဖာက္ကနဲ ျမည္ေနတာပဲ ႕ ႕ ႕အင္ဥ အထဲထဲက အႏွစ္ေလးေတြကလည္းေလ ဆိမ့္ေနတာပဲ ႕ ႕ ႕ အင္ဥမွာ အညိဳေရာင္ ေလးေတြေရာ ႕ ႕ ႕ အျဖဴေရာင္ေလးေတြေရာ ႕ ႕ ႕အမည္းေရာင္ေလးေတြေရာ ဥေလးေတြ ေရာင္စံုရွိတယ္ ႕ ႕ ႕ အျပင္အခြံက မည္းလုိ႕ အထဲက အႏွစ္ မည္းမယ္၊ အျပင္အခြံျဖဴလုိ႕ အထဲက အႏွစ္ ျဖဴမယ္လုိ႕ မွတ္ယူလုိ႕လည္း မရျပန္ဘူး ႕ ႕ ႕ အျပင္ခြံအေရာင္နဲ႕ အတြင္းအႏွစ္အေရာင္ တူတာေလးလည္း ရွိနုိင္သလုိ မတူတာလည္းရွိတယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕
အင္ဥကုိ အစိမ္းအတုိင္း စားႏုိင္သလုိ ေၾကာ္တာေရာ၊ သုပ္တာေရာ၊ ဟင္းခ်က္တာေရာ၊ အရည္ေသာက္ခ်က္တာေရာ အမ်ဳိးမ်ဳိးခ်က္ျပဳတ္စားသံုးနုိင္တယ္ေနာ္။

 အင္ဥကုိ ဟင္းလ်ာအျဖစ္မခ်က္ျပဳတ္ခင္မွာ မမလုကေတာ့ အရင္ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ျပဳတ္လုိက္ျခင္း အားျဖင့္ အင္ဥကုိ ခ်က္ျပဳတ္သုတ္ဖုိ႕ လွီးတဲ့အခါ အထဲက အနွစ္ေတြ ေပ်ာ္ျပီး ထြက္မသြားေတာ့ဘူး ႕ ႕ ႕ ခ်က္တဲ့အခါမွာလည္း အင္ဥႏူးဖုိ႕ တစ္ခါ ေရထည့္ျပီး တည္ရင္ အႏွစ္ေတြနဲ႕ အေရာင္ၾကီး မည္းသြားျပီး ဟင္းလ်ာအျမင္ရဲ႕ ဆြဲေဆာင္မႈကုိ ေလ်ာ့နည္းေစတယ္ ႕ ႕ ႕ ျပီးေတာ့ အျပင္ခြံမွာ ကပ္ျပီး ရွိေနတတ္တဲ့ သဲေတြက ျပဳတ္လုိက္တဲ့အခါ တစ္ခါ ထပ္ျပီး စင္ၾကယ္သြားေတာ့ စားတဲ့အခါ က်လိက်လိ ျဖစ္မေနေတာ့ဘူးေလ ႕ ႕ ႕ ႕ ျပဳတ္ထားျပီး အင္ဥကုိ အခဲထဲ ထည့္ထားျပီး ေနာက္မ်ား အင္ဥရာသီကုန္သြားလုိ႕ စားခ်င္တဲ့အခါ စားဖုိ႕ သိမ္းထားလုိ႕လည္း ရတာေပါ့ ႕ ႕ ႕

အင္ဥျပဳတ္ေလးေတြကုိ လွီးတဲ့အခါမွာ ကုိယ္က ေၾကာ္မွာလား ႕ ႕ ႕ သုပ္မွာလား ႕ ႕ ႕ ဟင္းရည္ေသာက္ လား ႕ ႕ ႕ ဒီလုိေလး စဥ္းစားလုိက္ ႕ ႕ ႕ ေၾကာ္မယ့္ဟင္းလ်ာနဲ႕ အရည္ေသာက္အတြက္ နည္းနည္းရင့္တဲ့ အင္ဥကုိ သံုးပါ ႕ ႕ ႕ အင္ဥႏုေလးေတြေတာ့ အသုပ္အတြက္သံုးမယ္ဆုိရင္ အေကာင္းဆံုးပဲ ႕ ႕႕ အဲ့ဒီေတာ့ အင္ဥလွီးကတည္းက ပန္းကန္ေလးေတြ သီးသန္႕စီထား ႕ ႕ ႕ ဒါက အင္ဥေၾကာ္မယ့္အတြက္ ႕ ႕ ႕ ဒါက သုပ္မယ့္အတြက္ ႕ ႕ ႕ ဒါက အရည္ေသာက္အတြက္ဆုိျပီး လွီးတဲ့အခါ အင္ဥအႏုအရင့္အလုိက္ သီးသန္႕စီ ထည့္ထားေနာ္ ႕ ႕ ႕ ဒါဆုိ အဆင္ေျပေစတယ္ဟုတ္ ႕ ႕ ႕

 ဆိမ့္ေမႊးရသာနဲ႕ အင္ဥပုစြန္ေၾကာ္
 အင္ဥေၾကာ္တာကလည္း ရုိးပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ျပဳတ္ထားျပီးတဲ့ အင္ဥေတြကုိ ပါးပါးေလးေတြလွီးပါ ႕ ႕ ႕ သတ္သတ္လြတ္ေၾကာ္ႏုိင္သလုိ ေရာျပီး ေၾကာ္ခ်င္တဲ့ အသား၊ ပုစြန္ စတာေတြကုိလည္း အသင့္ျပင္ထားေပးပါ ေနာ္ ႕ ႕ ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ မညက္တညက္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္နီကုိ ေလးစိပ္ထုိးပါ ႕ ႕ ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး လည္း ထက္ျခမ္းခြဲေပးထားပါ ႕ ႕ ႕ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္ ႕ ႕ ႕ဆီအနည္းငယ္ထည့္ ႕ ႕ ႕ ႕ ႕ ႕ ဆီပူလာရင္ (နႏြင္းမႈန္႕ၾကိဳက္ရင္ထည့္ပါ) ၾကက္သြန္ျဖဴနီထည့္ျပီး ေမႊပါ ႕ ႕ ႕ ၾကက္သြန္စိမ္းနံ႕ေပ်ာက္သြား ျပီးရင္ ထည့္လုိတဲ့ အသား၊ ပုစြန္ထည့္ေၾကာ္ပါ ႕ ႕ ႕ အသားက်က္ျပီဆုိရင္ေတာ့ အင္ဥေလးေတြကုိ ထည့္ ႕ ႕႕ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕ေလးခပ္ ႕ ႕ ႕အုိးအဖံုး ခဏအုပ္ထား၊ ၂ မိနစ္ေလာက္ေနလုိ႕ အင္ဥထဲ အရသာ၀င္ျပီလား ျမည္းၾကည့္ ႕ ႕ ႕ စိတ္ၾကိဳက္အရသာျဖစ္ျပီဆုိရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြ အုပ္ ႕ ႕ ႕ ကမန္းကတန္းေမႊျပီး ဟင္းအုိးခ် ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒါဆုိ ေမႊးဆိမ့္လွတဲ့ အင္ဥေၾကာ္တစ္ခြက္ရျပီေပါ့ ႕ ႕ ႕ တုိ႕ကေတာ့ ဒီလုိ ဟင္းလ်ာမ်ဳိးကို ဟုိတယ္စာနဲ႕ မလဲႏုိင္ေပါင္ ႕ ႕ ႕


ခ်ဥ္ငန္စပ္အရသာနဲ႕ ဆြဲေဆာင္မႈရွိလွတဲ့ ပုစြန္အင္ဥသုပ္
အင္ဥသုပ္ ႕ ႕ ႕ ႕ ျပဳတ္ထားတဲ့ အင္ဥေလးေတြ လွီး ႕ ႕ ႕ ပုစြန္နဲ႕ သုပ္မလား ႕ ႕ ႕ၾကက္သားနဲ႕ သုပ္မလား ႕ ႕ ႕ ကုိယ္စားခ်င္တဲ့ အသားကုိ အသင့္ျပင္ထားေပါ့ ႕ ႕ ႕ မမလုကေတာ့ ပုစြန္နဲ႕ သုပ္မွာမုိ႕ ပုစြန္ကုိ သန္႕ရွင္းေရးလုပ္ ႕ ႕ ႕ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ ထည့္ျပီး ေကြးသြားတာနဲ႕ ျပန္ဆယ္ယူထားလုိက္တယ္ ႕ ႕ ႕ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီအစိမ္းကုိ ပါးပါးလွီး ႕ ႕ ႕ေရေဆး ႕ ႕ ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာေလာက္ကုိ မညက္တညက္ ေလးေထာင္း ႕ ႕ ႕ ငါးပိစိမ္းစားေလး မီးဖုတ္ ႕ ႕ ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ပါးပါးလွီး ႕ ႕ ႕ သံပရာသီးေလး ထက္ျခမ္းခြဲထား ႕ ႕ ႕ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ရင္ ဇလံုတစ္လံုးထဲကုိ လွီးထားတဲ့ အင္ဥ၊ ပုစြန္နဲ႕ အဆာပလာေတြ ထည့္ ႕ ႕ ႕ သံပရာရည္ေလးရႊဲရႊဲေလးညွစ္ ႕ ႕ ႕ ငံျပာရည္ရယ္ ႕ ႕ ႕ဟင္းခ်ဳိမႈန္႕ေလးနည္းနည္းရယ္ထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ ႕ ႕ ႕ အရသာက ခ်ဥ္ငန္စပ္ ႕ ႕ ႕ ဒါက တုိ႕က ေတာသုပ္ေပါ့ ႕ ႕ ႕ ဆီခ်က္နဲ႕ သုပ္တာ မဟုတ္ ႕ ႕ ႕ ဆီခ်က္နဲ႕ သုပ္ခ်င္ရင္လည္း ရတာပဲ ႕ ႕ ႕ ငါးပိစိမ္းစားမထည့္နဲ႕ ႕ ႕ ႕ ငံျပာရည္နဲ႕ ပဲမႈန္႕ထည့္ျပီး သုပ္ ႕ ႕ ႕ ဒါေပမယ့္ အင္ဥက ေတာသုပ္ေလးက ပုိစားေကာင္းတယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕ ႕ ဒါဆုိရင္ေတာ့ ေဟာဒီဘက္က ခ်ဥ္ငန္စပ္အရသာနဲ႕ ပုစြန္အင္ဥသုပ္ေမႊးေမႊးေလး ရျပီေနာ္ ႕ ႕ ႕ 


အရသာရွိလွတဲ့ အင္ဥဟင္းရည္ေသာက္ 
အင္ဥဟင္းရည္ေသာက္ ႕ ႕ ႕ ၾကက္ရုိးျပဳတ္ရည္ေလးကုိ ဟင္းခ်ဳိရည္အျဖစ္ယူ ႕ ႕ ႕ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴေလး ဓားျပားရုိက္ထည့္ ႕ ႕႕ ပြက္ပြက္ဆူရင္ ပုစြန္နဲ႕ အင္ဥထည့္ ႕ ႕ ႕ ႕ နံနံပင္ေလးအုပ္ ႕ ႕ ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္ ႕ ႕ ႕ ေသာက္ခါနီးက်ရင္ သံပရာရည္ေလးညွစ္ ႕ ႕ ႕ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ႕ ႕ ႕ အလြယ္တကူ ရွိရင္ ေရွာက္ရြက္ေလး ပါးပါးလွီးျပီး ထည့္ေသာက္ေနာ္ ။
အဲ့ဒါဆုိရင္ ထမင္းျမိန္ေစမယ့္ ႕ ႕ ႕ အင္ဥဟင္းရည္ တစ္ခြက္ရတာေပါ့ ။

အင္ဥနဲ႕ မတည့္တဲ့သူေတြေတာ့ မစားနဲ႕ေနာ္။ 
တကယ္လုိ႕ စားခ်င္တယ္ဆုိရင္လည္း ကန္စြန္းရြက္ ေၾကာ္ေလးနဲ႕အတူ တြဲစားေနာ္။

ဒီေလာက္ဆုိ္ရင္ေတာ့ ေမာင္ႏွမေတြ အင္ဥဟင္းလ်ာအတြက္ စိတ္ေက်နပ္မယ္ ထင္ပါတယ္ေနာ္။
  ေမာင္ႏွမအားလံုး အင္ဥဟင္းလ်ာနဲ႕ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ေန႕သစ္ေလး ျဖတ္သန္းႏုိင္ပါေစလုိ႕ လုလုတုိ႕ ၀ုိင္းေတာ္သားမ်ားအားလံုးက ေမတၱာရပ္၀န္းမီးဖုိေဆာင္ကေန ဆုမြန္ေကာင္းမ်ား ပုိ႕သလုိက္ပါတယ္ရွင္


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More