Pages - Menu

8 Dec 2012

ၾကက္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလး

အင္ဒုိနီးရွားစတုိင္လ္ ၾကက္ေၾကာ္ေလး ခ်က္ေကၽြးပါရေစေနာ္။
 ဒီမွာေတာ့ ၾကက္ေၾကာ္ကုိ AYAM GORENG လုိ႕ ေခၚပါတယ္ေနာ္။
 ကၽြန္မဒီမွာ ေနခြင့္ရတဲ့ အိမ္မွာေတာ့ ကၽြန္မ အေမက ထမင္းဟင္းခ်က္ေကၽြးေတာ့ ၾကက္ေၾကာ္ေလးက အရမ္းကို ေမႊးျပီး စားေကာင္းေနတာမုိ႕ ဘယ္လုိေၾကာ္ရတယ္ဆုိတာကုိ ေမးျပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္ေၾကာ္
ေလးကုိ မွ်ေ၀ပါရေစေနာ္။
ၾကက္ေၾကာ္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ 
 ၾကက္သား ရင္ပံုသား သုိ႕မဟုတ္ ေပါင္သား ၁ ကီလုိ၊ စပါးလင္ ၅ ပင္၊ ခ်င္း လက္သံုးဆစ္၊ ပဒဲေကာ လက္သံုးဆစ္၊ နံနံေစ့ အနည္းငယ္၊ နႏြင္းတက္ (အင္ဒုိနီးရွားမွာေတာ့ နႏြင္းမႈန္႕အစား နႏြင္းတက္အစိမ္းကုိသံုးပါတယ္ေနာ္) လက္သံုးဆစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ မႊာ၊ ေရွာက္ရြက္၊ ဆားအနည္းငယ္နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
ၾကက္သားကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေရနဲ႕ ေဆးေၾကာေပးထားပါေနာ္။ 
 
အျခားေသာ အဆာပလာမ်ားျဖစ္တဲ့ စပါးလင္၊ ခ်င္း၊ ပဒဲေကာ၊ နံနံေစ့၊ နႏြင္းတက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႕ကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာ၊ အခြံႏႊာေပးထားပါ။
  ျပီးရင္ အဆာပလာအားလံုးနဲ႕အတူ ေရ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးခန္႕ရယ္ ဆားရယ္ကုိထည့္ျပီး ဘလင္ဒါ ၾကိတ္စက္ထဲ ထည့္ျပီး ၾကိတ္ပါတယ္ေနာ္။ 
 
အားလံုးညက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သားထဲ အဲ့ဒီအရည္ေတြ အကုန္လံုးကုိထည့္ျပီး အနည္းဆံုး နာရီ၀က္ကေန တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ေပးထားပါေနာ္။ 
 
ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြရယ္၊ ေရွာက္ရြက္ရယ္ကုိ အုိးတစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ မီးအသင့္တင့္နဲ႕ တည္ပါတယ္ေနာ္။ ေရခမ္းသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သားကုိ အေအးခံေပးပါေနာ္။ 
 
တကယ္လုိ႕ ေရရွည္အတြက္ ထားခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ တစ္ခါတည္းနဲ႕ ၾကက္သား ငါးကီလုိေလာက္ ၀ယ္ျပီးေတာ့ အထက္မွာ ေဖာ္ျပထားတဲ့ နည္းအတုိင္း လုပ္ျပီး အေအးခံ၊ ျပီးေတာ့မွ ပလတ္စတစ္အိတ္၊ ဒါမွမဟုတ္ ဗူးေလးထဲ ထည့္ျပီး freezer ထဲထည့္ထားႏုိင္ပါတယ္။
 
 အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ လုိအပ္တဲ့အခ်ိန္မွာ အခ်ိန္မေ ရြးေၾကာ္စားလို႕ ရပါတယ္ေနာ္။
  ေၾကာ္ဖုိ႕ကေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ေတာ့ ၾကက္သားေတြ ထည့္ျပီး မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ မွန္မွန္ေလး ေၾကာ္ေပးလုိ္က္ရံုပါပဲေနာ္။ 
 
အက်က္ညီေအာင္ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးျပီး ေၾကာ္ေပးပါေနာ္။ 
 
အဆာပလာအဖတ္ေလးေတြကလည္း အညိဳေရာင္ေလးျဖစ္ျပီး အနံ႕ေလးကေတာ့ ေမႊးၾကိဳင္ေနတာပဲေနာ္။ 
 
 အက်က္ညီသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သားေလးေတြကုိဆယ္၊ အဆာပလာ အကၽြတ္ေၾကာ္ေလးေတြလည္း ဆယ္ယူျပီး ထမင္းျဖဴပူပူေလးနဲ႕ တဲြဖက္စားသံုးႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။ 
 
ၾကြတ္ရြေမႊးၾကိဳင္ေနတဲ့ၾကက္ေၾကာ္ေလးရယ္၊ sembel လုိ႕ သူတုိ႕ေခၚၾကတဲ့ ငရုတ္သီးေထာင္းရယ္၊ အသီးအရြက္မ်ဳိးစံုတုိ႕စရာရယ္၊ ထမင္းျဖဴပူပူေလးရယ္နဲ႕တဲြဖက္စားသံုး ၾကပါတယ္ေနာ္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More