ကၽြန္မတုိ႕နံနက္ခင္း အဆာေျပစာအတြက္ ထမင္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားၾကရေအာင္ေနာ္။
ထမင္းေၾကာ္ကုိ ပဲျပဳတ္နဲ႕ ေၾကာ္တတ္သလုိ အသား၊ အသီးအႏွံေလးေတြနဲ႕လည္း ေၾကာ္တတ္ပါတယ္ေနာ္။ ဒီေန႕ေတာ့ အသားရယ္၊ အသီးအႏွံရယ္နဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ထမင္းေၾကာ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တာကေတာ့
ခ်က္ျပီးသား ထမင္း၊ ၾကက္သား၊ ဘုိစားပဲ၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ သၾကား၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ တရုတ္မဆလာ၊ ၾကက္ဥတစ္လံုးနဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
ထမင္းကုိ အတံုးလုိက္ျဖစ္မေနဘဲ ပြပြေလးျဖစ္ေအာင္ မြထားေပးပါေနာ္။
ၾကက္သားကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆး ပါးပါးေလးေတြလွီးျပီး ဆား၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕တုိ႕နဲ႕ နယ္ေပးထားပါ။
မုန္လာဥနီကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေသးေသးႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးထားပါ။
ဘုိစားပဲကုိလည္း ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပါးပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးထားပါေနာ္။
ၾကက္သြန္နီကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလး လွီးေပးထားပါေနာ္။
ၾကက္သြန္ျမိတ္ကုိလည္း ေရေဆး၊ ေရစင္ေအာင္ခါျပီးေတာ့ ခပ္ပါးပါးေလးလွီးေပးထားပါေနာ္။
ၾကက္ဥကုိလည္း ဆားေလးနည္းနည္း တရုတ္မာဆလာေလးနည္းနည္းနဲ႕ ေသေသခ်ာခ်ာ ေခါက္ေပးထားပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဒယ္အုိးပူလာရင္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီစိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီး ႏြမ္းလာျပီဆုိတာနဲ႕ ၾကက္သားကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သားႏူးေလာက္ျပီဆုိရင္ လွီးထားတဲ့ မုန္လာဥနီကုိထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။
မုန္လာဥနီ က်က္ခါနီးေလာက္မွာ လွီးထားတဲ့ ဘုိစားပဲကုိထည့္ျပီး ခပ္ျမန္ျမန္ေလးေၾကာ္ေပးပါ။
တဆက္တည္းဆုိသလုိ ေခါက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥကုိလည္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ ထမင္းကုိထည့္ျပီး အသီးအႏွံအသားေတြနဲ႕ ထမင္းကုိ ႏွံ႕ေအာင္ ေမႊေပးပါ။
မီးျပင္းျပင္းေလးနဲ႕ ခပ္ျမန္ျမန္ေလးေမႊျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။
ထမင္းသားေလးေတြ ခပ္ေတာင့္ေတာင့္ျဖစ္လာတာနဲ႕ အေပါ့အငံကုိျမည္းပါ။
အရသာ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ျပီဆုိတာနဲ႕ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးေတြကုိအုပ္ျပီး နည္းနည္းေမႊေပးလုိက္ပါေနာ္။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုတဲ့ ထမင္းေၾကာ္ ပူပူေလးရပါျပီေနာ္။
အခ်ဥ္ကုိေတာ့ မိမိႏွစ္သက္မယ့္ သခြါးသီး ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္သြန္နီေလးကုိ လွီး၊ ျပီးေတာ့ အခ်ဥ္စိမ္ထားတဲ့
ငရုတ္သီးေတာင့္ေလးထည့္၊ ျပီးေတာ့ chito ငရုတ္ဆီေလးဆမ္းျပီး အခ်ဥ္ပြဲျပင္ႏုိင္ပါတယ္။