ျမိတ္ကတ္ေၾကးကုိက္လုပ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကုိ အရင္ေျပာျပပါရေစေနာ္။
ညွပ္ေခါက္ဆဲြျပား၊
sea food ေတြျဖစ္တဲ့ ပုဇြန္၊ ျပည္ၾကီးငါးစတဲ့ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ပင္လယ္စာ၊
၀က္ / ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ မုန္လာဥနီ၊ စားေတာ္ပဲျပဳတ္၊ ပအုန္းရည္ (ရွာလကာရွည္လုိမ်ဳိး)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး အစပ္ခဲြၾကမ္းမႈန္႕ေလး၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ၾကက္သားမႈန္႕အနည္း၊ ဆီ၊ ဘဲဥ၊ တရုတ္နံနံ အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
ညွပ္ေခါက္ဆြဲကုိ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ၾကက္သားမႈန္႕တုိ႕နဲ႕ နယ္ထားေပးပါ။ ပုဇြန္၊ ျပည္ၾကီးငါး၊ ခရု စတဲ့ ပင္လယ္အစားအစာေတြကုိ သန္႕ရွင္းေရးလုပ္၊ ေရစစ္ျပီး ဆား၊ သၾကားတုိ႕နဲ႕နယ္ထားေပးပါ။ ပဲပင္ေပါက္ကုိ ေရေဆးျပီး ဇကာနဲ႕ စစ္ထားေပးပါ။
ေဂၚဖီထုပ္ကုိလည္း အဖတ္ေလးေတြခြါ၊ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားေပးပါ။
မုန္လာဥနီကုိလည္း အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး အလွအပေလးေတြေဖၚျပီး လွီးပါ။
တရုတ္နံနံကုိလည္း ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလး လွီးထားေပးပါ။ ဘဲဥကုိ ေခါက္ထားေပးပါေနာ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ အခြံႏႊာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓါးျပားရုိက္၊ ၾကက္သြန္နီကုိ ေလးစိတ္ထုိးထားေပးပါ။
ငရုတ္သီးခဲြျခမ္းမႈန္႕ေလးကို ေရေႏြးနဲ႕ပ်စ္ပ်စ္ေလးေဖ်ာ္ထားေပးပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိတာနဲ႕ မီးဖုိေပၚကုိ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိထည့္ျပီး ဆီေမႊးသတ္၊ ၾကက္သြန္စိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီး ႏြမ္းသြားျပီဆုိတာနဲ႕ ပုဇြန္၊ ျပည္ၾကီးငါး၊ ခရုနဲ႕ ၀က္အူေခ်ာင္းတုိ႕ကုိ ထည့္ျပီးေၾကာ္၊ ျပီးရင္ေတာ့ ေဂၚဖီထုပ္နဲ႕ မုန္လာဥနီကုိထည့္ျပီးေၾကာ္၊ ၾကက္သားမႈန္႕ေလးနဲ႕ ဆားေလးနည္းနည္းထပ္ထည့္ေၾကာ္၊ ျပီးေတာ့ ေဘးကပ္ထားပါ။
ျပီးေတာ့မွ ညွပ္ေခါက္ဆဲြကုိထည့္၊ ပအုန္းရည္နဲ႕ ငရုတ္သီးေဖ်ာ္ေလးကုိပါ ထည့္ျပီး တဆက္တည္းေၾကာ္ေပးပါ။
ျပီးေတာ့ပဲပင္ေပါက္ကုိထည့္ျပီးအသားေတြေရာအသီးအရြက္ေတြေရာအကုန္ႏွံ႕ေအာင္ေရာေၾကာ္၊ ျပီးေတာ့ စားေတာ္ပဲျပဳတ္ကုိထည့္ျပီးေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္ ေမႊေၾကာ္၊အေပါ့အငံအရသာကုိျမည္းျပီးဒယ္အုိးတစ္ဖက္
ကပ္ထားေပးပါ။
ဒယ္အုိးဒီဘက္တျခမ္းကေန ေခါက္ထားတဲ့ ဘဲဥကုိ ထည့္ေၾကာ္လုိက္ျပီးေတာ့မွ ကပ္ေၾကးကုိက္ရဲ႕အေပၚကေန အုပ္ေပးလုိက္ပါ။
ျပီးရင္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲ ကပ္ေၾကးကုိက္ေၾကာ္ေတြကုိထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးအုပ္လုိက္ပါ။
အခ်ဥ္အတြက္ ပဲပင္ေပါက္နဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ ပအုန္းရည္ရယ္၊ ဆားေလးနဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနည္းနည္းနဲ႕ မစားခင္ ေလးနာရီေလာက္ၾကိဳစိမ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္နဲ႕ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ပါေနာ္။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္စပ္အရသာေလးနဲ႕ ျမိတ္ကပ္ေက်းကုိက္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ပဲတီခ်ဥ္ေလးကုိတဲြဖက္သံုးေဆာင္ပါေနာ္။