Pages - Menu

8 Dec 2012

ၾကက္သားအာလူး

ဒီတစ္ေခါက္ခ်က္တဲ့ ၾကက္သားအာလူးဟင္းက ပံုစံတစ္မ်ဳိးနဲ႕ ခ်က္ထားတာပါေနာ္။  ၾကက္သားအာလူးဟင္းခ်က္ဖုိ႕ လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့
 ၾကက္သား၊ အာလူး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပင္စိမ္း၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ သၾကား၊ နႏြင္းမႈန္႕နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။

ၾကက္သားကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာျပီးေတာ့ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္တုိ႕နဲ႕ နယ္ပါတယ္။
 ျပီးေတာ့ ခ်င္းအ၀ုိင္းလုိက္ေလးေတြ လွီးထည့္ျပီး ၾကက္သားကုိ ဒယ္အုိးထဲထည့္ျပီး အသားထဲက ထြက္တဲ့ေရနဲ႕ ခမ္းေအာင္ အရင္တည္ပါတယ္။
 အသားထဲက ထြက္တဲ့ေရ ကုန္တဲ့အခါမွာေတာ့ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာေလာက္ ေရထပ္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ျပီး ထပ္တည္ပါတယ္။
 အဲ့ဒီတစ္ေရခမ္းတဲ့အခါမွာေတာ့ ၾကက္သားေတြကုိ အေအးခံျပီး ေအးတဲ့အခါ အရုိးႏြင္ေပးထားပါတယ္။

အာလူးေတြကုိ အခြံႏႊာျပီး အတံုးကုိ ေသးႏုိင္သမွ် ေသးေအာင္ တံုးပါတယ္၊ ျပီးေတာ့မွ ဆားနဲ႕ နယ္ေဆးပါတယ္။
 ၾကက္သြန္ ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္းတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး မညက္တညက္ေလး ေထာင္းပါတယ္။

 ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ အညႇာေျခြေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းခဲြထားပါတယ္။

ပင္စိမ္းရြက္ကုိ သန္႕စင္ေအာင္ေဆးေပးထားပါတယ္။

အားလံုးအသင့္ျဖစ္တဲ့အခါ ဒယ္အုိးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလး အနည္းငယ္ ခပ္ျပီး ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္းတုိ႕ ကုိ ဆီသတ္ပါတယ္။

 ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ႏြမ္းျပီဆုိရင္ အာလူးေတြကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ ျပီးရင္ ၾကက္သားေတြေရာ ထည့္ျပီး အားလံုး သမေအာင္ေမႊ၊ ေရအနည္းထည့္၊ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါေနာ္။

အာလူးႏူးျပီး အႏွစ္ဖတ္ေလးေတြ ရလာတဲ့အထိ လုိအပ္သလုိ ေရထည့္လုိက္၊ တည္လုိက္ လုပ္ေပးပါေနာ္။

 အာလူးေတြ အားလံုး ေၾကျပီး အႏွစ္ေလးေတြလုိ ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ အရသာ အေပါ့အငံကုိ ျမည္းျပီး လုိတာထပ္ျဖည့္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးနဲ႕ ပင္စိမ္းေလး အုပ္ျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။

 အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ပင္စိမ္းနံ႕ေမႊးေမႊး၊ ငရုတ္သီးေၾကာင့္ စပ္ရွိန္းရွိန္း၊ အာလူးအႏွစ္ မ်ားမ်ားနဲ႕ ၾကက္သားအာလူးဟင္းေလး ရပါျပီေနာ္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More