Pages - Menu

8 Dec 2012

ငါးသလဲထုိးအုိးကပ္

ငါးသလဲထုိး အုိးကပ္ေလး ခ်က္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။
ငါးသလဲထုိး အုိးကပ္ဆုိေပမယ့္ ဒီတစ္ခါမွာ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ခ်က္နည္းေလးကုိ မွ်ေ၀မွာျဖစ္ပါတယ္။
ကၽြန္မ ျပီးခဲ့တဲ့နွစ္တုန္းက က်န္းမာေရးအရ ခဲြစိတ္ကုသမႈခံယူရတဲ့အခ်ိန္မွာ အေညွာ္လုပ္လုိ႕မရပါဘူး။
 
အဲ့ဒီေတာ့ ကၽြန္မက ဟင္းေတြေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကုိ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ စမ္းျပီးခ်က္ျပဳတ္ရင္းနဲ႕ပဲ ရလာတဲ့ အေတြ႕အၾကံဳအသစ္ေလးေတြပါ။
 
မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ခ်က္ရတာက အေညွာ္မိသက္သာတယ္၊ ျပီးေတာ့ လူပင္ပန္းလည္း သက္သာသလုိ မီးဖုိေဆာင္မွာလည္း သိပ္ျပီး ညစ္ပတ္တာမ်ဳိး မျဖစ္ေစဘူး။
 
 ခ်က္ျပဳတ္ျပီးရင္ေတာ့ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္ကုိ သန္႕ရွင္းေရး ျပန္လုပ္ရတာေပ့ါေလ။ 
 
ငါးသလဲထုိးအုိးကပ္အတြက္ကေတာ့ ငရုတ္သီးရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္းစပါးလင္ ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ငါးကုိ ဆား၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕နည္းနည္းရယ္၊ နႏြင္းမႈန္႕ရယ္၊ ေထာင္းထားတဲ့ အဆာ ပလာရယ္နဲ႕ ေရာနယ္ေပးပါေနာ္။
 
 ျပီးရင္ ေဇာက္သိပ္မနက္တဲ့ အ၀က်ယ္ ဖန္ဇလံုၾကီးၾကီးတစ္ခုကုိယူ၊ ဆီေလးထည့္ျပီး နယ္ထားတဲ့ ငါးေတြကုိ အသာအယာ ညီညီညာညာေလး ျဖန္႕ျပီး ထည့္ေပးပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ အဲ့ဒီဖန္ဇလံုကုိ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္ထဲထည့္ပါ။ 
 
 (ကၽြန္မသံုးတဲ့ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္ရဲ႕အားက 1100 W ပါရွင္။ ) ျပီးရင္ ၁၀ မိနစ္ အရင္ အပူေပးလုိက္ပါ။ 
 
၁ဝ မိနစ္ျပီးခဲ့အခါမွာ ငါးေတြကုိ ဟုိဘက္ဒီဘက္ လွန္ေပးလုိက္ျပီး ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ထပ္ျပီး အပူေပးလုိက္ပါ။ ကုိယ္ၾကိဳက္တဲ့ အၾကြပ္အေနအထားရေအာင္ အပူခ်ိန္ထပ္ေပးပါ။ 
 
ခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့ၾကိဳက္ရင္ အခ်ိန္နည္းနည္းေလ်ာ့ေပးပါ။ ငါးနဲ႕ ပါ၀င္တဲ့အဆာပလာ အနည္းအမ်ားရယ္၊ ကုိယ္ေပးတဲ့အခ်ိန္ရယ္မူတည္ျပီးေတာ့ ငါးကုိ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ျဖစ္ဖုိ႕ ခ်ိန္ညွိရံုပါပဲေနာ္။ အရမ္းလြယ္ကူလြန္းလုိ႕ ခဏခဏ ငါးအုိးကပ္ ခ်က္စားျဖစ္တယ္။
 
ငါးအုိးကပ္ထဲမွာ ကုိယ့္စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ေစမယ့္ ပင္စိမ္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ စတာေတြကုိလည္း ထည့္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။ 
 
ေနာက္ပိုင္းမွာ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္တာေတြ၊ အမဲသားမြေၾကာ္ေတြ ေၾကာ္တာေလးေတြပါ မွ်ေ၀ေပးပါဦးမယ္ေနာ္။
 
 ေမာင္နွမမ်ားလည္း အဆင္ေျပမယ္ဆုိရင္ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ငါးအုိးကပ္ေလး ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါဦးလားေနာ္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More