Pages - Menu

15 Mar 2013

ၾကက္ေတာင္ပံအစပ္ေၾကာ္

႐ုိး႐ိုးၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္မဟုတ္တဲ့ ပူပူစပ္စပ္ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ပါ။ င႐ုတ္သီး၊ စီခြၽမ္င႐ုတ္ေကာင္းႏိုင္းခ်င္း သံုးထားတဲ့ ဒီၾကက္ေၾကာ္ဟာ ထမင္းနဲ႔စားရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ Appetizer သေဘာမ်ိဳးနဲ႔ပဲစားစား စားလို႔ေကာင္းလွပါတယ္။ င႐ုတ္ေကာင္းနံ႔ေလးလည္းေမႊးၿပီး အရသာရွိလွတဲ့ ၾကက္ေၾကာ္လုပ္နည္းေလးကလည္း ႐ိုးရွင္းတာေၾကာင့္ အခုမွ ဟင္းစမ္းခ်က္မယ့္သူေတြလည္း အႀကိဳက္ေတြ႕ႏိုင္မွာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-----------------
၁။ ၾကက္ေတာင္ပံ ၆ ခု
၂။ ဆီ

ၾကက္သားႏွပ္ရန္အတြက္ Seasoning ပါ၀င္ပစၥည္း
---------------------------------------------------
၁။ ခ်င္း -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (ျခစ္ၿပီးသား )
၂။ ၾကက္သြန္နီအေသး - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း (ေထာင္းၿပီးသား)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ (ေထာင္းၿပီးသား)
၄။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၁ပင္(ပါးပါးလွီးထား)
၅။ စီခြၽမ္ င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (ေထာင္းၿပီးသား)
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု ၁ပံု
၈။ ၾကက္ဥႏွစ္ - တစ္ခု
၉။ ဂ်ံဳ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ေရ- စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း

ၾကက္သားေၾကာ္ေပၚမွျဖဴးရန္ပါ၀င္ပစၥည္း
-----------------------------------------
၁။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
၂။ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
၃။ စီခြၽမ္ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
၄။ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု

ေၾကာ္နည္း
------------
၁။ ပထမဆံုး ၾကက္သားမ်ားကို ေရစင္စင္ေဆးကာ Kitchen Tower ႏွင့္ေျခာက္ေအာင္သုတ္ၿပီး ၾကက္သားႏွပ္ရန္အတြက္ ျပင္ဆင္ထားတဲ့Seasoning (ဂ်ံဳမွလြဲၿပီး)နဲ႔ တစ္နာရီၾကာေအာင္ ႏွပ္ထားပါ။

၂။ တစ္နာရီခန္႔ၾကာရင္ အရသာ၀င္ေနၿပီ ျဖစ္တဲ့ ၾကက္သားမ်ားကို ဆယ္ထုတ္ၿပီး ဂ်ံဳလူးကာ ဆီပူပူမွာ ေရြညိဳေရာင္သမ္းေအာင္ေၾကာ္ပါ။

၃။ ၾကက္သားမ်ားပူေနတုန္းမွာ ၾကက္ေၾကာ္ေပၚျဖဴးတဲ့ အမႈန္႔မ်ားကိုျဖဴးေပးၿပီးရင္ အရသာရွိစြာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Evy Foodlover

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More