Pages - Menu

15 Mar 2013

ၾကက္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းခ်ဳိ

ၾကက္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းခ်ဳိ
(Chicken Soup With Bamboo Shoots)
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
ၾကက္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းခ်ဳိက
၀က္သားနဲ႔မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းကို ႀကိဳက္ၾကလို႔
ခ်ယ္ရီခ်က္ျပျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
၀က္သားနဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္လိုပဲ ခ်ဥ္စပ္ အရသာေလးနဲ႔
စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းခ်ဳိတစ္မ်ဳိးပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
---------------
၁။ နံနံပင္အရိုး - ၃ ပင္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
၂။ င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ၀က္
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ဥ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
၄။ ေရ - တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုး ၃ လံုး
၅။ ၾကက္ရင္ပံု - ၃ က်ပ္ခြဲသား (အတံုးေလးမ်ား)
၆။ မွ်စ္ခ်ဥ္ (အျဖဴ၊ အ၀ါ) - ၁ တံုးခြဲ (အတံုးေလးမ်ား)
၇။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၁ ပင္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
၈။ ငံျပာရည္ - စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၁။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၂။ င႐ုတ္သီး - ၂ ေတာင့္(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
------------------------
၁။ ဟင္းခ်ဳိအိုးထဲတြင္ေရဆူေအာင္တည္ထားပါ။
နံနံပင္အရိုး၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ င႐ုတ္သီးႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ထည့္ပါ။

၂။ ၾကက္သားႏွင့္ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို ထည့္ပါ။
ၾကက္သားမ်ားက်က္လွ်င္ ဆား၊ သၾကား၊
ငံျပာရည္ႏွင့္ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ပါ။

၃။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးမ်ား ျဖဴးေပးလုိက္ပါ။

၄။ ခ်ဥ္စပ္အရသာ ၾကက္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းခ်ဳိရရွိပါၿပီ။

• ခ်ယ္ရီ(Spicy Forest)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More