Pages - Menu

24 Mar 2013

Oyster ေခါက္ဆြဲေၾကာ္

တ႐ုတ္႐ိုးရာအရ ေမြးေန႔ေတြမွာ စားေလ့ရွိၾကတဲ့ ဒီေခါက္ဆြဲကို သက္ရွည္ေခါက္ဆြဲလို႔လည္း
အသိမ်ားၾကပါတယ္။ အသက္ရွည္ေအာင္ဆိုတဲ့ ႐ိုးရာအယူအဆနဲ႔ အမွ်င္သိပ္မျပတ္လြယ္တဲ့ေခါက္ဆြဲကို
စားၾကတာပါ။

 ၾကည့္လုိက္ရင္ စာကေလးေခြနဲ႔ ခပ္ဆင္ဆင္တူၿပီးျပဳတ္ၿပီးေတာ႔မွ သာမန္ေခါက္ဆြဲနဲ႔တူသြားတာပါ
Long life Noodle / Ee Fu Noodl ရယ္လုိ႔လည္း စင္ကာပူမွာ ေခၚၾကပါတယ္။ ဒါကေခါက္ဆြဲရဲ႕နာမည္ေပါ့။
အဲဒီ Ee Fu ေခါက္ဆြဲကိုမွ ေၾကာ္နည္းေပါင္းမ်ိဳးစံုရွိပါတယ္။
ကြၽန္မကေတာ့ Oyster ေလးေတြနဲ႔ တစ္မ်ဳိးေၾကာ္ျပေပးထားပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-------------------
၁။ Ee Fu Noodle (သို႔) ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ - ၁၀၀ ဂရမ္(၆ က်ပ္ခြဲသား)
၂။ ၾကက္သား -လက္တစ္ဆုပ္စာ(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
၃။ င႐ုတ္သီးအနီ - အနည္းငယ္(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
၄။ မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
၅။ ကိုက္လန္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ
၆။ ၾကက္ဥ - ၁ လံုး(ခေလာက္ထားပါ)
၇။ ၾကက္သြန္ျဖဴ -၁ ျမႊာ (ဓားျပား႐ိုက္)

ေၾကာ္နည္း
-------------
(၁) ဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းကို အပူေပးၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ကာ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ပါ။
ေနာက္ မုန္လာဥနီ၊ င႐ုတ္သီး၊ ကိုက္လန္ထည့္ၿပီး
၁ မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ေပးပါ။

(၂) ၿပီးရင္ ၾကက္သားထည့္၊ Oyster ထည့္ၿပီး
၁ မိနစ္ထပ္္ေၾကာ္ေပးပါ။

(၃) ေနာက္ဆံုးမွ ေခါက္ဆြဲထည့္
ပဲငံျပာရည္ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း၊
သၾကားလက္ဖက္ရည္ ဇြန္းထက္၀က္၊
ၾကက္သားမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္၁ ဇြန္းထည့္ေၾကာ္ပါ။

(၄) ၃ မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ၿပီးရင္ ေခါက္ဆြဲေတြကို
ေဘးတြန္းထားၿပီး ၾကက္ဥကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္ဥက်က္ရင္ ေရာေမႊၿပီး စားရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More