ဂ်ပန္စတုိင္လ္ Sukiyaki ေဟာ့ေပါ့ပါ။
သက္သတ္လြတ္ျဖစ္တာမုိ႔ ဟင္းရြက္၊ ပဲျပား၊
ဂ်ပန္ေခါက္ဆြဲ စံုစံုလင္လင္ျဖင္႔ မိသားစု (သုိ႔)
သူငယ္ခ်င္းတုိ႔နဲ႔ အတူတူ ေဟာ႔ေပါ႔
လုပ္စားႏုိင္ေအာင္ပါ။ေဟာ႔ေပ
အရသာ ခ်ဳိဆိမ့္တဲ့အရသာရရွိမွာပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
....................
၁။ Sukiyaki ေခါက္ဆြဲ -၂၅၀ ဂရမ္
၂။ မႈိေျခာက္ပြင့္-၁၀ခု (ေရေႏြးျဖင့္ျပဳတ္ၿပီး အညႇာဖယ္ေပးပါ)
၃။ Enoki မႈိ (သုိ႔) Shimeji မႈိ -၂ထုပ္
၄။ ဂ်ပန္တုိဟူး -၃၀၀ ဂရမ္ (အတံုးေသးမ်ား တံုးထားပါ)
၅။ တ႐ုတ္ နံနံ -၁ခြက္စာ (၁လက္မအရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ပါ)
၆။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ -၂စည္း (အေစာင္းပါးပါးလွီးပါ)
၇။ ၾကက္ဥ -၃လံုး (ခေလာက္ထားပါ)(Optional)
ေဆာ့စ္ရည္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
..........................
၁။ ဆာေကး(ဆန္၀ုိင္) - ၁ခြက္
၂။ Mirin(ဆန္၀ုိင္ခ်ဳိ) - ၁ခြက္
၃။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) - ၁ခြက္
၄။ သၾကား - စားပြဲဇြန္း ၄ဇြန္း
၅။ ေရ - ၂၀၀ မီလီလီတာ
ျပင္ဆင္နည္း
................
၁။ ေဆာ့စ္ရည္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ
(ဆာေကး၊Mirin၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ေရ) တုိ႔ကို
ဒယ္အိုးထဲထည့္ၿပီး သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ
၁မိနစ္ခန္႔တည္ၿပီး ျပန္ဖယ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ ေရမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး
ဆူလာလွ်င္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္)၊
ေခါက္ဆြဲမ်ားကို ၁မိနစ္ခန္႔ ထည့္ျပဳတ္ေပးၿပီး
ဆန္ခါျဖင့္ျပန္ဆယ္ေပးပါ။
ေဟာ့ေပါ့ျပဳလုပ္နည္း
..........................
၁။ Electric Pot အိုးထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း)
ထည့္ေပးၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ တုိဟူးမ်ားကို
အညိဳေရာင္သမ္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေဆာ့စ္ရည္တစ္၀က္ေလာင္းထည့္ေ
ဆူသည္အထိ တည္ထားပါ။
၃။ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္ဥမွ လြဲ၍ (တုိဟူး၊ ေခါက္ဆြဲ၊ မႈိ၊
ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ တ႐ုတ္နံနံ) တုိ႔ကို ထည့္ေပးပါ။
၄။ ၿပီးေနာက္ အဖံုးအုပ္ၿပီး မီးအသင့္တင့္ျဖင့္
တည္ထားပါ။ ဟင္းရြက္မ်ား၊ တုိဟူးမ်ား ထပ္ထည့္လွ်င္
ေဆာ့စ္ရည္ ထည့္ေပးပါ။
၅။ ဟင္းရြက္မ်ား ႏြမ္းသြားလွ်င္ ၾကက္ဥခြက္ထဲ
ဟင္းရြက္မ်ားကို ႏွစ္ၿပီး Sukiyaki ဂ်ပန္ ေဟာ့ေပါ့ကို
စိတ္ႀကိဳက္သံုးေဆာင္လို႔ရပါ
• Wutyee Food House
http://