Pages - Menu

30 Aug 2013

ပုန္းရည္ႀကီးထမင္းေၾကာ္

ပုန္းရည္ႀကီးထမင္းေၾကာ္ (၃ ေယာက္စာ)
.....................................................
ျမန္မာအႀကိဳက္ ပုန္းရည္ႀကီးကို အသုပ္ပံုစံကေနခဲြထြက္ၿပီး
ထမင္းေၾကာ္အေနနဲ႔ အရသာရွိရွိ စားႏိုင္ဖုိ႔အတြက္ပါ
ေၾကာ္ၾကည့္ရေအာင္။
(15 မိနစ္ / 1300 Ks)

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.....................
• ထမင္းခ်က္ၿပီးသား - ထမင္းစားပန္းကန္လံုး ၃ လံုး
• ပုန္းရည္ႀကီး - စားပဲြဇြန္း ၅ ဇြန္း
• ၾကက္ဥ - ၃ လံုး (ေခါက္ထားပါ)
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္းအမည္း - အနည္းငယ္ (အလွဆင္ရန္)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• သခြားသီး - ၁ လံုး (အရွည္လိုက္ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၂ ပင္ (လွီးထားပါ)
• ဆီ - စားပဲြဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္ (စဥ္းထားပါ)

ခ်က္ျပဳတ္ပံု
..................
၁။ အေၾကာ္ဒယ္အိုးတြင္ ဆီအပူေပးၿပီး ၾကက္ဥေခါက္ၿပီးသားကို
ေၾကၿပီးေျခာက္လာသည္အထိ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။
၂။ ပုန္းရည္ႀကီးထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
၃။ ဆီအေရာင္တက္လာလွ်င္ ထမင္းထည့္ၿပီး ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ ဆားကို ခ်ိန္ဆထည့္ေပးၿပီး င႐ုတ္ေကာင္းအမည္း ထည့္ေမႊေပးပါ။
၅။ အားလံုးၿပီးမွ ပန္းကန္လံုးအတြင္း ပံုစံ႐ုိက္ ထမင္းစားပန္းကန္တြင္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သခြားသီးတို႔ႏွင့္ အလွဆင္ျပင္ဆင္ၿပီး အေပၚမွ
ၾကက္သြန္ၿမိတ္နဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းျဖဴးေပးပါ။

.............
သစ္ထူး

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More