Pages - Menu

19 Sept 2013

ၾကက္သြန္ၿမိတ္ႏွင့္ ၾကက္သားဖ႐ံုသီးဟင္းခ်ဳိ

Spring Onion Chicken and Pumpkin Soup
လြယ္ကူလ်င္ျမန္ၿပီး အရည္ေသာက္စားလို႔ရသလို အသားနဲ႔
အသီးအရြက္မ်ား ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ပ႐ုိတင္းနဲ႔ ဗီတာမင္ဓာတ္လည္း
ဟင္းတစ္ပဲြထဲစား႐ုံနဲ႔ ရရွိႏုိင္တာေၾကာင္႔ အခ်ိန္မရသူေတြအတြက္
အထူးဖန္တီးေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.....................
• ၾကက္ - ၁ ျခမ္း ( အတံုးေလးမ်ား တံုးထားပါ)
• ဖ႐ုံသီး - ၁ ျခမ္း (အေနေတာ္ အတံုးေလးမ်ားတံုးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ (အခြံခြာၿပီး ဓားျပား႐ုိက္ထားပါ)
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔အမည္း - အနည္းငယ္
• ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (မထည့္လည္းရပါတယ္)
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ ပင္ (ေသးေသးေလးေတြျဖတ္ထားပါ)
• ၾကက္႐ုိးျပဳတ္ရည္ - ၁ ခြက္ (ဟင္းခ်က္ရင္းတိုင္းေသာခြက္)

ျပဳလုပ္နည္း
................
၁။ အိုးေသးေလးထဲသို႔ ၾကက္႐ုိးျပဳတ္ရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ ၾကက္သားမ်ားထည့္ၿပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ။

၂။ ပြက္ပြက္ဆူလာၿပီး အရည္အနည္းငယ္ခန္းလာလွ်င္
ဖ႐ုံသီးတံုးေလးမ်ားထည့္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထပ္ျဖည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။
အားလံုးႏူးအိလာေတာ့မွ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုထည့္ၿပီး မီးပိတ္ပါ။
မီးအပူခ်ိန္ေလးနဲ႔ မီးဖိုေပၚမွာပဲထားပါ။

၃။ ဆားျမည္း လိုတာထပ္ျဖည့္ၿပီး အသင့္စားသံုးလို႔ရပါၿပီ။
ပူပူေႏြးေႏြးေလး စားသံုးသင့္ပါသည္။

Syi Lwin Foods Garden

www.syilwinfoodsgarden.blogspot.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More