Pages - Menu

21 Nov 2013

မွ်စ္ရွဴးရွဲသုပ္

မွ်စ္ခ်ိဳ ( အ၀ါေရာင္အေသး)....................၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ........................................၂ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ......................................၅ တက္
ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္..............................၁ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ငရုတ္သီးစိမ္း.....................................၅ ေတာင့္
ရွမ္းနံနံ.............................................၂ ပင္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္...................................၃ ပင္
ငပိ.................................................၁ ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ပုစြန္ေၿခာက္......................................၁ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
သံပုရာသီး........................................၂ လုံး
ငါးငံၿပာရည္.......................................၁ ဇြန္း
ပာင္းခတ္မွဳန္. .....................................အနည္းငယ္

ေစ်းက၀ယ္လာတဲ့မွ်စ္ေတြကို ေရေႏြးဆူဆူမွာ..(၁၀) မိနစ္ခန္.ၿပန္ၿပဳတ္ေပး
ပါ ။

အေအးခံၿပီး..ခက္ရင္းၿဖင့္ အမွ်င္ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေတြရေအာင္ၿခစ္ပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴကို နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္ႏွင့္ဆီသတ္ပါ။

ပုစြန္ေၿခာက္ကို..မႊမႊေလးရေအာင္ေထာင္းပါ။ငပိကိုလည္းမီးကင္ၿပီး
ေခ်ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီေတြကို ပါးပါးလွီးၿပီးေရးေဆးစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္နဲ.ရွမ္း
နံနံကိုလည္းပါးပါးလွီးပါ..။

ငရုတ္သီးစိမ္းကိုေတာ့...ႏုပ္ႏုပ္ေလးစဥ္းပါ။။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလုံးကိုရာၿပီး..ငံၿပာရည္ ပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္. ၊ ငပိ ၊ ငရုတ္
သီးေလွာ္မွဳန္.၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ သံပုရာသီးတို.ၿဖင့္အရသာသြင္းကာ..ႏွံ.သြား
ေအာင္ခပ္ဖြဖြေလးနယ္ေပးပါ...။


 ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား fb

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More