ပဲပိစပ္ အစားအစာ ေတြမွာ ပါဝင္တတ္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္း Genistin ကို ဘဝ တစ္သက္တာ ထိေတြ႕မႈရွိ ေနရင္ အူမႀကီးကင္ ဆာကို ကာကြယ္ႏုိင္ တယ္လုိ႔ အလီႏုိးစစ္ တကၠသုိလ္မွ သိပၸံပညာ ရွင္ေတြက ေဖာ္ထုတ္ထား ပါတယ္။
ဆဲလ္၊ Polyp အသားသီးနဲ႔ ကင္ဆာဆဲလ္ႀကီး ထားမႈျဖစ္ဖုိ႔ အခ်က္ျပမႈကို တားျမစ္ ထားႏုိင္တာ ေၾကာင့္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
သုေတသီ ေတြက အေရးႀကီး အခ်က္ျပ လမ္းေၾကာင္းကို ထိန္းခ်ဳပ္ထားတဲ့ မ်ဳိး႐ုိးဗီဇဂ်င္း သံုးခု ေျပာင္းလဲမႈ ေပၚမွာ ေလ့လာ ထားတယ္လုိ႔ ဆိုပါတယ္။
လူ႔အူအေျမွးပါး အတြင္း မွ ဆဲလ္ေတြဟာ အၿမဲတမ္း ေျပာင္းလဲေနၿပီး အပတ္စဥ္ေျပာင္းလဲ ေနပါတယ္။
အူမႀကီးကင္ဆာရွိသူေတြ၉ဝရာခုိင္ႏႈန္းမွာႀကီးထြားမႈျဖစ္စဥ္ကို ျမ§င့္တင္ေပးတဲ့အခ်က္ျပလမ္းေၾကာင္းဟာ
အၿမဲတမ္း ပြင့္ေနတဲ့ အတြက္ ဆဲလ္ႀကီးထြားမႈကို မထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္ဘဲ ကင္ဆာ ျဖစ္ရတယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
ပဲပိစပ္မွာ ပါဝင္တတ္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္း Genistin ဟာ ဒီအခ်က္ျပမႈေတြကို ျပန္လည္ဖိႏွိပ္ ထားႏုိင္တယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။
Genistin ပါဝင္တဲ့ ပဲပိစပ္ ထုတ္ကုန္ေတြကို အျမဲတမ္း စားသံုးေနရင္ အူမၾကီးအတြင္း ကင္ဆာ အၾကိဳဒဏ္ရာေတြ ေလ်ာ့နိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။
အူမၾကီး ကင္ဆာဟာ Epigenetic ေရာဂါလုိ႔ သတ္မွတ္ ထားပါတယ္။
ဆုိလုိတဲ့ အဓိပၸာယ္က အစား အေသာက္နဲ႔ ပတ္ဝန္းက်င္ ဆုိင္ရာ အခ်က္အလက္ ေတြက မ်ဳိး႐ုိး ဗီဇဂ်င္းေတြ ဖြင့္တာ ဒါမွမဟုတ္ ပိတ္တာေပၚမွာ လႊမ္းမုိးမႈရွိ တယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
သင့္မိဘကေန ေရာဂါအေမြ ရရွိတာေၾကာင့္ တစ္မ်ဳိးတည္းေၾကာင့္ အူမႀကီး ကင္ဆာျဖစ္တာ မဟုတ္ပါဘူး။ သင္ရဲ႕ စားေသာက္တဲ့ ပံုစံ၊ ပတ္ဝန္းက်င္မွ အဆိပ္အေတာက္ ေတြနဲ႔ ထိေတြ႕မႈ၊ စိတ္ဖိစီးမႈ အဆင့္ေတြဟာ အဲဒီမ်ဳိး႐ုိး ဗီဇဂ်င္း ေပၚမွာ ေျပာင္းလဲမႈ ျဖစ္ေပၚနိုင္ တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
http://yoyarlay.com/health/therapy/38739-2013-11-16-09-23-44