ေဆး၀ါး ျဖစ္ေစေသာ ကီ၀ီသီး (Kiwi Fruit)
အစိမ္းေရာင္ ကီ၀ီသီးဟာ ေသးငယ္ေပမဲ႕ အက်ိဳးမ်ားတဲ႔ အသီးျဖစ္တယ္ လို႔ဆိုပါတယ္.
ပိုတက္ ဆီယမ္၊ မဂၢနီစီယမ္၊ ဗီတာမင္အီးနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ေတြ ၾကြယ္၀စြာ ပါရွိတဲ႔အျပင္ ဗီတာမင္စီမွာ လိေမၼာ္သီး ထက္ပင္ ၂ဆ ပိုမို ပါ၀င္မႈ မ်ားျပားပါတယ္..
ကီ၀ီသီးဟာ အသက္ရွဴ အဂၤါအဖြဲ႕ အစည္းကို အားေကာင္း ေစတဲ႔ အတြက္ ပန္းနာရင္ၾကပ္ ေရာဂါရွိသူမ်ား စားသံုး သင္႔တဲ႔ အသီး ျဖစ္ပါတယ္..
ေသြးထဲမွ အဆီမ်ား ပိတ္ဆို႕ျခင္းကို ေလ်ာ႔ခ် ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္..
ပိုတက္စီယမ္၊ မဂၢနီစီယမ္၊ ေကာ႔ပါး စသည္႔ သတၱဳဓာတ္မ်ား ၾကြယ္၀စြာ ပါရွိျခင္းေၾကာင္႔ ေသြးအားနည္း ေရာဂါ ျဖစ္ပြားျခင္း ကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ စြမ္းရွိျပီး ခႏၶာကိုယ္ အတြင္း စီးဆင္း ေနေသာ ေသြးအျပစ္ အက်ဲကို ထိန္းညွိ ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္..
ခႏၶာကိုယ္အတြင္း ဇီ၀ရုပ္ ျဖစ္ပ်က္ျခင္းနဲ႔ အာရံုေၾကာ အဖြဲ႕အစည္း မ်ားကို အားေကာင္း ေစႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။
copy from ျပည္ျမန္မာ fb