Pages - Menu

25 Jan 2014

သီးစုံအခ်ဥ္ရည္

မုန္ညွင္းစိမ္း.......... ၁ စည္း
မုန္လာဥၿဖဴ..........၂ လုံး
ဗူးသီး..................၁ စိတ္
ခရမ္းသီး..............၂ လုံး
ဂ်ဴးၿမစ္.................အနည္းငယ္
ပဲေတာင့္ရွည္......... ၁၀ ေတာင့္
ရုံးပတီသီး............ ၅ ေတာင့္

ဒီေလာက္အသီးအရြက္ဆိုရင္သီးစုံၿဖစ္ပါၿပီ..မိမိႏွစ္သက္တဲ့အရာမ်ားထပ္
ေပါင္းႏိူင္ပါတယ္..။

ၾကက္သြန္နီ...........၁ လုံး ( ပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.........၃ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..........၂ လုံး
ငါးေခါင္း(သို.) ငါး....အနည္းငယ္
ငါးငံၿပာရည္........... ၃- ၄ ဇြန္းခန္.
သၾကား................၁ ဇြန္း ( ထမင္းစား)
ဟင္းခတ္မွဳန္. ........အနည္းငယ္
မက်ည္းမွည့္..........၂ ဇြန္းခန္.

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြအားလုံးကို မိမိႏွစ္သက္သေလာက္အရြယ္ေလးေတြ
လွီးၿဖတ္ေရေဆးသန္.စင္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္း ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုေအာက္ဆုံးကထည့္ၿပီး ငါးေခါင္း(သို.) ငါးအသားထည့္ကာ...နႏြင္းမွဳန္.ပါသည္ဆိုရုံေလးနဲ.အရသာအားလုံးၿဖည့္စြက္ပါ။

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြလည္းလည္းထည့္ၿပီး..အဖုံး ဖုံးကာ မီးေအးေအး
မွာစတင္အပူေပးပါ..။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြႏွဴး အိေလာက္ၿပီဆိုမွ..တစ္ခ်က္
ေလာက္ေမႊေပးၿပီး..ေရကိုအနည္းငယ္ခ်င္းစီၿဖည့္ပါ။

ႏွစ္ၾကိမ္ေလာက္ဆူပြက္ၿပီးၿပီဆိုမွ..မန္က်ည္းရည္ေလးကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါ။

မီးေအးေအးမွာတစ္ပြက္ဆူပုံစံၿဖင့္ ဟင္းရည္က်ေအာင္ခ်က္ေပးပါမွ..သီးစုံအခ်ဥ္ဟင္းက စားလို.ၿမိန္ေစပါတယ္။

ေနာက္ဆုံး..နံနံပင္ (သို.) ရွမ္းနံနံေလးမ်ားၿဖည့္စြက္လိုက္ရင္..ၿပီးၿပည့္စုံပါၿပီ။


ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
 ျမန္မာ႔ေရာင္စဥ္

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More