Pages - Menu

26 Jan 2014

ငါးပုပ္ေျခာက္ ကြၽဲေကာသီးသုပ္

ေက်ာက္တန္းက၀ယ္လာတဲ့ ငါးပုပ္ေျခာက္ ကြၽဲေကာသီးတုိ႔နဲ႔ သုပ္ၾကည့္ထားတာပါ။
ထိုင္းအစားအစာျဖစ္တဲ့ ငါးခူအမြေၾကာ္သုပ္ကို အတုခိုးၿပီး အသစ္တီထြင္ၾကည့္တာပါ။
ကြၽဲေကာသီးမခါးေအာင္ ဂ႐ုစိုက္ေရြးခ်ယ္၀ယ္ယူပါ။ ငါးပုပ္ေျခာက္ကို
မြေအာင္ေၾကာ္ခ်င္ရင္လည္းရသလို အေၾကာ္မသံုးခ်င္ရင္ မီးဖုတ္၊
ေထာင္းၿပီး သုပ္လို႔ရပါတယ္။ ကြၽန္ေတာ္ ကေတာ့ ဆီကို တတ္ႏိုင္သမွ် ေရွာင္ပါတယ္။
အသုပ္ေလး သုပ္ၾကည့္ရေအာင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.......................
• ငါးပုပ္ေျခာက္ - ၁၀သား
• ကြၽဲေကာသီး - ၁လံုး
(အသီးဖတ္ကေလးမ်ား တစ္ခုစီ ေျခြထားပါ)
• စပါးလင္ - ၁ေခ်ာင္း
(အရင္းပိုင္း အရင့္ခြံခြာၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄တက္ (စဥ္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး (မထူမပါး ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ)
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ရွားနံနံ - ၁လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)

ျပဳလုပ္နည္း
...................
၁။ ပထမဦးစြာ ငါးပုပ္ေျခာက္ကို မီးဖုိမွာ မီးဖုတ္ပါ။ က်က္လွ်င္ အေရခြံခြာထုတ္ၿပီး
အသားမ်ားကို ေသးေသး အေျမႇာင္းလုိက္ လွီးၿပီး ေၾကမြသြားေအာင္
င႐ုတ္ဆံုမွာ ထည့္ေထာင္းပါ။

၂။ အသီးဖတ္မ်ားခြာထားေသာ ကြၽဲေကာသီးတစ္လံုးစာမွ တစ္၀က္ကို
အရည္ညႇစ္ ထုတ္ၿပီး အဖတ္ကိုပစ္ပါ။ ကြၽဲေကာသီးအရည္တြင္ သၾကား၊ ငံျပာရည္၊
င႐ုတ္သီး စိမ္းမ်ား ေရာထည့္ၿပီး (အခ်ိဳအရသာ ႀကိဳက္တဲ့ ထိုင္းလူမ်ိဳးမ်ားက
သၾကားရည္ ထည့္ပါတယ္)

၃။ ေထာင္းၿပီးသား ငါးပုပ္ေျခာက္မြမြမ်ားႏွင့္ က်န္အစာမ်ားကို
ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ ေရာနယ္ပါ။ အေပၚမွ ေဆာ့စ္ရည္ေလာင္းၿပီး
ရွားနံနံထည့္နယ္ပါ။ အရသာ စိတ္ ႀကိဳက္ျမည္း ၿပီး အသုပ္တစ္ပြဲကို
အဆံုးသတ္ ျပင္ဆင္ႏိုင္ပါၿပီ။

..............
သစ္ထူး

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More