Pages - Menu

26 Jan 2014

ပုစြန္လတ္လတ္ အုန္းသီးႏုႏု

ပရိသတ္ႀကီးေရ ေနာက္ထပ္ ဟင္းလ်ာဆန္းဆန္းေလးျဖစ္တဲ့
ပုစြန္လတ္လတ္ အုန္းသီးႏုႏုဟင္းလ်ာေလးကို ၾကည့္လိုက္ရေအာင္ . . . ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ပုစြန္ - ၃၀သား
• အုန္သီးဇြန္းျခစ္ - ၁လံုး
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁လံုး (စဥ္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၂ ဥ (စဥ္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္ (စဥ္းထားပါ)
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ပင္စိမ္းရြက္ - အနည္းငယ္
• ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
• နႏြင္းမႈန္႔/အေရာင္တင္မႈန္႔ - အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း
................
၁။ ပုစြန္ကို အခြံခြာ ေခ်းေၾကာင္းထုတ္ ေရေဆးထားၿပီး
ဆား၊ သၾကား၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ တုိ႔ျဖင့္ နယ္ထားပါ။

၂။ အုန္းသီးကို အရည္သတ္သတ္ဖယ္ ထားၿပီး အသားႏုႏုမ်ား ဇြန္းႏွင့္ ရွပ္ျခစ္ပါ။
ဖိျခစ္လွ်င္ အုန္းသီး အခြံႏုသားမ်ားပါၿပီး ဖန္တတ္ပါတယ္။ အုန္းသီးအသားမ်ားကို
အဖတ္ေသးေသးေလးမ်ား ျဖစ္ ေအာင္ လွီးထားပါ။ အုန္းရည္ကိုလည္း ဟင္းခ်က္ဖို႔
သီးသန္႔ ခ်န္ထားပါ။

၃။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ဆီသတ္ပါ။ ညိဳလာလွ်င္ လွီးထားေသာ
အုန္းသီးအသားမ်ား ထည့္ပါ။ မကပ္ေအာင္ ေသေသခ်ာခ်ာေမႊေပးၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ၿပီး
ေၾကၿပီး ေျခာက္လာသည္အထိ ေမႊေပးပါ။

၄။ ဟင္းအိုးေျခာက္လာလွ်င္ အရသာ နယ္ထားေသာ ပုစြန္မ်ားထည့္ေပးပါ။
ေရမသံုးဘဲ ဖယ္ထား ေသာ အုန္းရည္ကို ဟင္းအိုးေျခာက္လွ်င္ သံုးႏိုင္ပါသည္။

၅။ ပုစြန္မ်ားေကြးၿပီး ဟင္းရည္ပ်စ္ပ်စ္ရ လွ်င္ ပင္စိမ္းရြက္မ်ား ခပ္ၿပီး
ခ်က္ျပဳတ္ ျခင္း ၿပီးဆံုးပါၿပီ။

..............
သစ္ထူး

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More