မုန္ညွင္းစိမ္း............
မုန္လာဥၾကီးၾကီး...........
ဥနီ.......................
ဂ်ဴးၿမစ္..................
ဆား.......................
နႏြင္းမွဳန္...............
ငရုတ္ၾကမ္းအစိမ္းမွဳန္.....
ၾကံသကာ....................
ဒီအမ်ိဳးအမည္ေလာက္ရိွရင္ရို
ပထမဆုံးမုန္ညွင္းေတြကိုအပင္
မုန္လာဥၿဖဴ ၊မုန္လာဥနီ ေတြကိုလည္းအခြံခြါ ၿပီးမိမိႏွစ္သက္သလိုပါးပါးလ
ဂ်ဴးၿမစ္ေတြကိုလည္း ၂လက္မအရြယ္ေလးေတြလွီးၿဖတ္ၿပ
ေအာင္ေရေဆးပါ..။
မုန္ညွင္းေတြကိုအပင္လိုက္၊ မုန္လာဥေတြကိုလည္း..ေနပူပူမ
အတန္ငယ္ႏြမ္းၿခာက္သြားလွ်င္
စတီးဇလုံလို ဇလုံခပ္ၾကီးၾကီးမွာ ေနပူလွန္းထားေသာအရာအားလုံးက
ဆားကိုၿဖဴးထည့္ကာလက္ဖေနာင့္
ထို.ေနာက္ နႏြင္းမွဳန္.၊ ငရုတ္ၾကမ္းမွဳန္.၊ ၾကံသကာတို.ကိုထပ္ပါင္းထည့္ၿ
သမေအာင္ၿပန္ေရာနယ္ေပးရပါမည္
ပုလင္း၊ သို. စဥ့္အိုးမ်ားမွာသိပ္က်ပ္စြာ
ပါ. အဖုံးအုပ္ၿပီး..ပထမေနပူပူမွ
ေနၿပေပးပါ။ (၃) ရက္ၾကာေလာက္မွာ..မုန္ညွင္းခ
ေတာ့အအးခန္းမွာသိုေလွင္ထားႏ
မွတ္ခ်က္။ ။ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ၿပဳလုပ္ရာမွာပ
နယ္သားက်မွာသာ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးရရိွပါမည္..။ဆ
ဆီထိလွ်င္..ပုပ္သြားတတ္ပါသည
27 Feb 2014
မုန္ညွင္းခ်ဥ္( ရွမ္းခ်ဥ္)
Thursday, February 27, 2014
Taunzalat