Pages - Menu

27 Feb 2014

မုန္ညွင္းခ်ဥ္( ရွမ္းခ်ဥ္)

မုန္ညွင္းစိမ္း.........................၂ စည္း
မုန္လာဥၾကီးၾကီး....................၂လုံး
ဥနီ......................................၃လုံး
ဂ်ဴးၿမစ္.................................၂၀ သား
ဆား....................................၁ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
နႏြင္းမွဳန္...............................၁ ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ငရုတ္ၾကမ္းအစိမ္းမွဳန္................၁ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း )
ၾကံသကာ...............................အနည္းငယ္

ဒီအမ်ိဳးအမည္ေလာက္ရိွရင္ရိုးရွင္းတဲ့မုန္ညွင္းခ်ဥ္အိမ္မွာလုပ္စားလို.ရပါၿပီ။

ပထမဆုံးမုန္ညွင္းေတြကိုအပင္လိုက္သဲသန္.စင္ေအာင္ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ

မုန္လာဥၿဖဴ ၊မုန္လာဥနီ ေတြကိုလည္းအခြံခြါ ၿပီးမိမိႏွစ္သက္သလိုပါးပါးလွီးပါ

ဂ်ဴးၿမစ္ေတြကိုလည္း ၂လက္မအရြယ္ေလးေတြလွီးၿဖတ္ၿပီး..သဲမ်ားသန္.စင္
ေအာင္ေရေဆးပါ..။

မုန္ညွင္းေတြကိုအပင္လိုက္၊ မုန္လာဥေတြကိုလည္း..ေနပူပူမွာတစ္ေန.ေနပူလွန္းေပးပါ။ ညီမွ်စြာေသြ.ေၿခာက္ဖို.အတြက္..အထက္ေအာက္ လွည့္ေပးရပါမယ္..။
အတန္ငယ္ႏြမ္းၿခာက္သြားလွ်င္မုန္ညွင္းေတြကိုလည္း..အရြယ္တူလွီးၿဖတ္ပါ။


စတီးဇလုံလို ဇလုံခပ္ၾကီးၾကီးမွာ ေနပူလွန္းထားေသာအရာအားလုံးကိုထည့္ၿပီး
ဆားကိုၿဖဴးထည့္ကာလက္ဖေနာင့္ႏွင့္ညွိဳးႏြမ္းသြားေအာင္ထိုးနယ္ေပးရပါမည္

ထို.ေနာက္ နႏြင္းမွဳန္.၊ ငရုတ္ၾကမ္းမွဳန္.၊ ၾကံသကာတို.ကိုထပ္ပါင္းထည့္ၿပီး
သမေအာင္ၿပန္ေရာနယ္ေပးရပါမည္...။

ပုလင္း၊ သို. စဥ့္အိုးမ်ားမွာသိပ္က်ပ္စြာထည့္ၿပီး.ပလပ္စတစ္အုပ္ကာၾကိဳးတစ္ခုႏွင့္စည္း
ပါ. အဖုံးအုပ္ၿပီး..ပထမေနပူပူမွာတစ္ရက္ေလာက္အခ်ဥ္သိပ္ထားေသာအိုးကို
ေနၿပေပးပါ။ (၃) ရက္ၾကာေလာက္မွာ..မုန္ညွင္းခ်ဥ္စားသုံးလို.ရပါၿပီ။လုံလာက္စြာခ်ဥ္ၿပီဆိုရင္
ေတာ့အအးခန္းမွာသိုေလွင္ထားႏိူင္ပါသည္..။

မွတ္ခ်က္။ ။ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ၿပဳလုပ္ရာမွာပာင္းသီးပာင္းရြက္ေတြကိုအားသုံးၿပီး
နယ္သားက်မွာသာ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးရရိွပါမည္..။ဆီလုံး၀ထိလို.မရပါဘူး..။
ဆီထိလွ်င္..ပုပ္သြားတတ္ပါသည္...။



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More