Pages - Menu

22 Apr 2014

ထိုင္းစတိုင္ မု န္ ့တီခ်ဥ္စပ္

  မုန္ ့တီက ျမန္မာမုန္ ့တီေျခာက္မျကိဳက္လို ့ ဗီယက္နမ္မုန္ ့တီေျခာက္ကိုသံုးပါတယ္၊ 
မုန္ ့တီေျခာက္ကို နာရီဝက္ေလာက္ျကိဳစိမ္ျပီးမွ ေရပြက္ပြက္ထဲကို ထည့္ျပဳပ္ရင္ ပိုေကာင္းပိုျမန္ပါတယ္။

 ျကက္သြန္ျဖဴ ၊ 
 ငရုပ္သီးစိမ္း ၊
 ျမန္မာေဆးထန္းလ်က္ခဲ ၊
 မ်ွင္ငပိနည္းနည္း ၊ 
ဟင္းခတ္မွဳန္ ့ကို အရင္ မညက္တညက္ေရာေထာင္းပါတယ္။
 ျပီးမွ သံပုရာစိမ္းရည္ညွစ္၊
 ေျမပဲေလွာ္ ျကိဳက္ႏွစ္သက္သေလာက္၊ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊
 အဆင္သင္ ့ရွိရင္ ပဲေတာင္ ့ရွည္ ၊
 ကန္စြန္းရိုးနီ၊
 ျကိဳက္တတ္ရင္ ပုဇြန္ေျခာက္ ငရုတ္ဆံုထဲထပ္ေရာပါ ( မေထာင္းပဲ အားနဲ ့ေမြ ့ေပးပါ) 

အစာေတြအားလံုးက ညက္ရင္စားလို ့မေကာင္းပါဘူး ျပီးမွ သံပုရာနည္းနည္း မုန္ ့တီထည့္ျပီး စားလို ့ရပါျပီ။
 ေရေႏြးေလး လက္ဖက္ေျခာက္ျကိဳခပ္ထားဖို ့မေမ ့နဲ ့ဦးေနာ္ ။


 ထန္းလ်ွက္ခဲထည္ ့ရတာကေတာ ့ ငရုပ္စိမ္းေျကာင္ ့ ဗိုက္မနာေအာင္ပါ။
 ေျဖေဆးသေဘာနဲ ့ပါ။ ခ်ဥ္စပ္ေပမယ္ ့ လံု းဝ ဗိုက္မနာေစရပါဘူးရွင္။ အာမခံနဲ ့ပါ ။
အခ်ဥ္ ျကိဳက္ အစပ္ျကိဳက္တတ္တဲ ့ က်မ အတြက္ အဆင္ေျပတဲ ့ formula. ေလးပါ။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
Moon Aung

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More