Pages - Menu

27 Apr 2014

နာနတ္ယို ( Pineapple Jam )

ငယ္သူခ်င္းတစ္ေယာက္က..နာနတ္ယိုထိုးနည္းေလးေတာင္းဆိုလို.ဒီေနရာက
ပဲ..အားလုံးလည္းဖတ္လို.ရေအာင္ေ၀မွ် လိုက္ပါတယ္...။

နာနတ္ယိုလုပ္နည္းမ်ားစြာထဲက..ကြ်န္ေတာ္တို.ၿမန္မာၿပည္ေစ်းကြက္မွာရိွေနတဲ့ ( ၿပည္တြင္း) နဲ.
အနီးစပ္ဆုံးယိုၿပဳလုပ္နည္းကို တင္ေပးလိုက္ပါတယ္...။

နာနတ္သီး (အလတ္အရြယ္)..............၂ လုံး
သၾကား........................................၂ ခြက္ ( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
သံပုရာသီး...................................၁ လုံး
သစ္ၾကပိုးေခါက္ေသးေသး................၁ ေခ်ာင္း
ဆား...........................................ဇြန္း၀က္(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)

နာနတ္ယို ၿပဳလုပ္မယ္ဆို...နာနတ္သီးကိုအရွည္မ်ိဳး ေရြးခ်ယ္၀ယ္ယူသင့္ပါတယ္။

နာနတ္သီးကိုအခြံေတြေၿပာင္စင္ေအာင္ခြြါထုတ္ၿပီး..ေဒါင္လိုက္ ၄ စိတ္ခြဲၿပီး
အူတိုင္ေတြကိုလွီးထုတ္ပါ။ ထိုမွတဆင့္..အတုံးငယ္မ်ားလွီးပါ။
(ဒီလိုေဒါင္လိုက္လွီးတာက..နာနတ္သီးရဲ.အမွ်င္ေတြကို မဆုံးရွဳံးေစဘူးလို.အၾကံၿပဳ ထားပါတယ္..။

အရည္ ၊ အဖတ္ သီးသန္.စီထြက္တဲ့ blender ကိုအသုံးၿပဳ ၿပီးၾကိတ္ပါ။

ေနာက္နည္းလမ္း၁ ခုကေတာ့...အမွ်င္ၿခစ္တဲ့ ၿခစ္ကိုအသုံးၿပဳၿပီး..ၿခစ္ပါ။အရည္ေတြညွစ္ထုတ္ၿပီး..နာနတ္သီးအမွ်င္ေတြကို
သီးသန္.ဖယ္ထားပါ။( ဒီနည္းလမ္းမွာနာနတ္သီးကိုအတုံးငယ္ၿပဳလုပ္စရာမလိုပါဘူး..)

ထြက္လာတဲ့နာနတ္သီးရည္ ၊ သၾကား ၊ ဆား ၊ သစ္ၾကပိုးေခါက္ေတြကိုေရာက်ိဳ ပါ ( ဒီေနရာမွာ..ေစာက္နက္တဲ့အိုးမ်ိဳးကိုအသုံး
မၿပဳပဲ..ဗ်က္က်ယ္တဲ့..Non- Stick Pan မ်ိဳးကိုအသုံးၿပဳသင့္ပါတယ္ )
ေ၀က် တတ္လို.ၿဖစ္ပါတယ္..။

အေရာင္လွခ်င္ရင္ေတာ့..yellow food color အနည္းငယ္အသုံးၿပဳႏိူင္ပါတယ္။

သံပုရာသီးရဲ.အေပၚခြံေတြကို ၿခစ္ၿပီးထည့္ႏိူင္သလို..အရည္ကိုလည္းညွစ္ထည့္ေပးပါ။

သၾကားနဲ.နာနတ္ရည္ေတြက်ိ ဳတာ..အေတာ္ေလးေစးပ်စ္လာရင္..နာနတ္သီး
အမွ်င္ဖတ္ေတြထည့္ၿပီး...ေမႊေပးရပါမယ္..။

သစ္သားေယာင္းမေလးကိုအသုံးၿပဳၿပီး..ေရခမ္း ၿပီး..ေစးေထြးသြားေအာင္ထိ
ထိုးၿပီးရင္..အေအးခံ ၿပီးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္..။

Photo Credit..Google Search.

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More