Pages - Menu

16 Apr 2014

ပဲၿပားခ်ဥ္စပ္ ( Spicy Black Pepper Bean curd )

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
**********

ပဲၿပား...................(၃) တုံး ( ၄ စင္တီမီတာအရြယ္ေလးမ်ားတုံးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ...........(၂) လုံး( ၁စင္တီမီတာႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.........(၅) တက္(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..........(၁) လုံး( ခပ္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ပန္းငရုတ္ပြ...........(၁) လုံး( ပဲၿပားအရြယ္လွီး)
ဂ်ဳံမွဳန္. ................အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း.........(၃) ေတာင့္( ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားရန္)
ပဲငံၿပာရည္.............အနညး္ငယ္
ပာင္းခတ္မွဳန္. ........အနည္းငယ္
ထိုင္းငရုတ္ဆီ..........အနည္းငယ္
သံပုရာသီး................တစ္ၿခမ္း
ငရုတ္ေကာင္းေစ့..... ဇြန္း၀က္(ေလွာ္ၿပီး..ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေထာင္း)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္........(၃)ပင္ ( ခပ္သးေသးလီွးရန္)

တုံးထားတဲ့ပဲၿပားတုံးေလးေတြကိုဂ်ဳံမွဳန္.အနည္းငယ္ၿဖဴးၿပီးဆီပူပူမွာေပါေလာေၾကာ္ၿပီးေရႊ၀ါေရာင္ရခ်ိန္မွာ..ဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။

ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာၾကက္သြန္နီ ၊ၿဖဴတို.ကိုဆီသတ္ၿပီး..အနံ့ေမႊးလားလွ်င္....
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပန္းငရုတ္ပြ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတို.ထည့္ၿပီးဆက္ေၾကာ္ပါ။

ပဲငံၿပာရည္အၾကည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ ထိုင္းငရုတ္ဆီတို.ၿဖင့္အရသာသြင္းပါ။
ထို.ေနာက္..သံပုရာရည္အနည္းငယ္ဆမ္းၿပီး..ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.မ်ားထည့္ပါ

ေနာက္ဆုံးၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးေပါင္းထည့္လိုက္ရင္...ေမႊးပ်ံ.ၿပီး...အရသာ
ရိွတဲ့သားသတ္လြတ္ပဲၿပားခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္ေလးရပါၿပီ....။သားသတ္လြတ္စားသုံးသူမ်ားအတြက္
တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္..။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More