Pages - Menu

18 Jun 2014

ဘူးသီးေၾကာ္ ပူပူေလး ေၾကာ္စားရေအာင္

  ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဘူးသီး – တစိတ္ (၃လက္မ အရွည္မ်ား လွီးေပးပါ) 

ေရႊလိပ္ျပာ အေၾကာ္မွုန္႔ – ၁၅၀ ဂရမ္
 (သို႔) ဂ်ဳံမွုန္႔ – ရ၀ ဂရမ္ +ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ – ၄၅ ဂရမ္ + ဆန္မွုန္႔ – ၃၅ ဂရမ္ 
ေရ – ၁ခြက္ (၂၀၀ မီလီလီတာ)
ဆိုဒါ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ဆလက္ရြက္ – စည္း၀က္ (ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ)
 

 ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

မန္းက်ည္ရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (မန္းက်ည္သီးမ်ားကို ေရျဖင္႔ စိမ္ထားေပးပါ)
ငရုတ္သီးေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ငရုတ္သီးပြနီ ၅ေတာင္႔ကို ေရအနည္းျဖင္႔ ေရာၾကိတ္ေပးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
 

ေၾကာ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ခြက္ တစ္ခုထဲတြင္ ေရႊလိပ္ျပာ အေၾကာ္မွုန္႔(၁၅၀ ဂရမ္)၊ ဆုိဒါ နွင္႔ ေရ(၁ခြက္) ၂၀၀မီလီလီတာနဲ႔ ခပ္ ပ်စ္ပ်စ္ေလး သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။

၂။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ဆီပူသည္အထိ တည္ထားပါ။

၃။ ဆီပူလာလွ်င္ ဗူးသီးမ်ားကို မုန္႔ႏွစ္ခြက္ထဲ ႏွစ္ျပီ ဒယ္ထဲ တစ္ခုျခင္းဆီ ျဖည္းျဖည္းျခင္း ထည္႔ေပးကာ ဗူးသီးမ်ား ေရႊအုိေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။

၄။ ဗူးသီးမ်ား ရလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ကာ ဆီစစ္ထားပါ။

  အခ်ဥ္ရည္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

မန္က်ဥ္းရည္၊ ငရုတ္သီးေဆာ႔၊ ဆား၊ သၾကား၊ နံနံပင္ တုိ႔ကုိ ခပ္က်ဲက်ဲေလး ေဖ်ာ္ေပးပါ။

  ထုိ႔ေနာက္ ပန္းကန္ထဲတြင္ ဘူးသီးေၾကာ္၊ ဆလတ္ရြက္၊ အခ်ဥ္ရည္ တို႔ျဖင္႔ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…


Credit to Wutyee Food House

ေၾကာ္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကုိ http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=6791%2F မွာၾကည္႔ႏုိင္ပါတယ္...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More