ဟင္းမ်ိဳးစံုတို့ကို ခ်က္ျပဳတ္ၾကရာတြင္ ခ်က္နည္းႏွင့္ ထည့္ခ်က္သည့္အေရာအေႏွာတို့၏ အမ်ိဳးအစားေပၚတြင္ မူတည္ျပီး ဟင္း၏အရသာမွာလည္း ကြဲျပားသြားၾကပါသည္။
ဥပမာ ၾကက္သားႏွင့္အလိုက္ဖက္ဆံုးအေရာအေႏွာမွာ အာလူးျဖစ္ပါသည္။ (KFC ၾကက္သားေၾကာ္ႏွင့္အာလူးေၾကာ္ကိုတြဲစားရသည္က သက္ေသပါပဲ)
ဘဲသား၏ အလိုက္ဖက္ဆံုး(သို့မဟုတ္ ဘဲသားကို အရသာပိုထူးကဲေစသည္မွာ
မွိဳႏွင့္ဂ်ပန္တို့ဟူး တို့ျဖစ္ပါသည္။ (နာမည္ၾကီးျပီး
လူအမ်ားၾကီးစားသံုးေနတဲ့ ဆိုင္အခ်ိဳ့မွာ နည္းစနစ္ကို လူသိမွာစိုး၍
မွိဳႏွင့္ တို့ဟူးပါမွန္းမသိေအာင္ အဖတ္ကို ဆည္ထားတတ္ၾကပါသည္)
ဟင္းလွ်ာမ်ိဳးစံုတို့ကို ပိုမိုထူးကဲေသာ အရသာကို ပိုင္ဆိုင္လိုပါက ေအာက္ပါနည္းတို့ကို အသံုးျပဳႏိုင္ၾကပါသည္။
၂။ ဘဲသားႏွင့္အလိုက္ဖက္ဆံုးမွာ မွိဳႏွင့္ဂ်ပန္တို့ဟူးတို့ျဖစ္ပါသည္။
၃။ ဆိတ္သားကို အျမန္ႏူးျပီး အနံ့မနံေအာင္ မခ်က္ခင္ ဒိန္ခ်ဥ္ျဖင့္ အရင္ႏူးနပ္ထားရပါသည္။
၄။ ဂဏန္းအသား၏ လွိဳ့၀ွက္ခ်က္သည္ ၾကက္ဥထည့္ေပးရျခင္း ျဖစ္ပါသည္။
၅။ အေၾကာ္မ်ား ပိုမိုၾကြတ္ရြျပီး စားေကာင္းေစလိုပါက မွဳန့္ႏွစ္ထဲကို ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လံုး ေခ်ျပီးထည့္၊ ေရႊၾကည္မွဳန့္ကို အနည္းငယ္ ထည့္လိုက္ပါ။
၆။ နာမည္ၾကီး Chinese Restaurant မ်ား၏ ဟင္းလွ်ာအရသာလွိ်ဳ ့၀ွက္ခ်က္မွာ မည္သည့္ဟင္းပြဲကိုမဆို ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ထည့္ခ်က္ျခင္း ျဖစ္ပါသည္။
၇။ ရိုးဒယားနာမည္ၾကီး တံုယမ္းဟင္းရည္ထဲတြင္ မခါးေအာင္ ထည့္ရမည့္ ေရွာက္ရြက္သည္ ေရွာက္ဘီလူးရြက္ ျဖစ္ပါသည္။
၈။ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ကို အေရာင္မမည္းသြားေစေအာင္ ၾကက္သြန္ႏွင့္ ဆားကို အုပ္ေပးရသည္။ သို ့မဟုတ္ မေၾကာ္ခင္မွာ ေရခဲေရထဲကို ဆားထည့္ျပီး စိမ္ေဆးပါ။
၉။ ထမင္းကို ျဖဴျဖဴေဖြးေဖြးေလးနဲ့ မ်က္ႏွာပန္းလွေစခ်င္ရင္ ဆန္ေဆးသည့္အခါ ေရွာက္သီးအရည္ေလး အနည္းငယ္ညစ္ထည့္ေပးရသည္။
၁၀။ မုန့္ဟင္းခါးအရသာထူးကဲေစျခင္း၏ လွ်ိဳ့၀ွက္ခ်က္မွာ ငါးဖယ္ရိုးျပဳတ္ရည္ျဖစ္ပါသည္။
၁၁။ အညာတို့ဟူးသုပ္၏ ထူးကဲေသာအရသာလွ်ိဳ့၀ွက္ခ်က္မွာ စဥ့္အင္တံုထဲမွာ ေဖ်ာ္ထားသည့္ဆားရည္သည္ အဓိက ျဖစ္ပါသည္။
Royal Sai (ပူတာအို)
ကိုးကား ။ ။ Kyaw Han Thar Myint
----------
အစားအေသာက္တို့ႏွင့္ပတ္သက္၍ ေရွာင္ရန္ေဆာင္ရန္မ်ားႏွင့္ ဟင္းခ်က္နည္းမ်ားကို တင္ေပးေနတဲ့ ဒီ Page ေလးကို Like လုပ္ထားနိုင္ၾကပါတယ္။
www.facebook.com/pages/ေကာင္းသန္႔-မအီတဲ့ဒံေပါက္/183769381716549