အမဲသားႏူးႏူးအိအိကို
ပူပူစပ္စပ္နဲ႔ အဝေသာက္ႏိုင္မယ့္ အမဲသား ဖားဟူးစြပ္ျပဳတ္အေၾကာင္း
မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ တ႐ုတ္ဘာသာနဲ႔ ဖားဟူးလို႔ေခၚၿပီး အဓိပၸယ္အားျဖင့္
ႏူးညံ့ေအာင္ျပဳတ္ထားတဲ့ အမဲသားစြပ္ျပဳတ္ကို ဘယ္လိုလုပ္သလဲ။
အမဲသားအစိမ္းေတြကို
မီးေအးေအးနဲ႔ တစ္ရက္ေလာက္ ႏူးညံ့ေအာင္ ျပဳတ္ထားၿပီး အမဲ႐ိုးေတြကိုလည္း
တစ္ညေလာက္ ေရနဲ႔ျပဳတ္ထားရပါမယ္။
စြပ္ျပဳတ္ေသာက္ေတာ့မယ္ဆိုမွ
ျပဳတ္ထားတဲ့အသားနဲ႔ အမဲ႐ိုးဟင္းရည္ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ရပါမယ္။
စြပ္ျပဳတ္ေသာက္ဖို႔အတြက္ တ႐ုတ္ခြားေက်ာင္းမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ခ်င္း၊
င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာရည္နဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္မယ့္အေၾကာ င္း ေဒၚရင္ရင္က ရွင္းျပေပးပါမယ္။
တ႐ုတ္လူမ်ဳိးေတြ
အမ်ားဆံုးစားၾကတဲ့ ဖားဟူးစြပ္ျပဳတ္ဟာ ေဆာင္းရာသီနဲ႔ပိုလိုက္ဖက္သလို
ေသြးအားနည္းသူေတြ၊ လူမမာေတြနဲ႔လည္း သင့္ေတာ္ပါတယ္။
ဖားဟူးအမဲစြပ္ျပဳတ္နဲ႔အတူ
တြဲဖက္စားႏိုင္တဲ့ အမဲသားကို ၾကြပ္ၾကြပ္ေၾကာ္ထားတဲ့
အမဲသားေပါင္းျပန္ေၾကာ္ကိုေတာ့ ရွင္းျပေပးပါရေစ။
အမဲသား အစိတ္သားတံုးေတြကို
၂ရက္ေလာက္ၾကာေအာင္ ဆားသိပ္ထားၿပီး ေရျပန္ေဆးရပါမယ္။
ၿပီးရင္ေတာ့
မဆလာထည့္ၿပီး အဆင့္ဆင့္ေပါင္းထားရပါမယ္။
ေပါင္းထားတဲ့ အမဲသားတံုးေတြကို
ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီနဲ႔ေၾကာ္ရပါတယ္။
ဖားဟူးအမဲစြပ္ျပဳတ္နဲ႔
အမဲေပါင္းျပန္ေၾကာ္ကိုေတာ့ တစ္ပြဲ က်ပ္ ၄၅ဝဝႏႈန္းနဲ႔
႐ိုးရာစားေသာက္ဆိုင္မွာ ေရာင္းခ်ေပးေနပါတယ္။
ေဆာင္းတြင္းမွာ
ေခၽြးေလးစို႔ၿပီး လန္းဆန္းသြားမယ့္အရသာေတြမို႔ ပရိသတ္ေတြ
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ဖို႔ နည္းလမ္းေလး ေပးလိုက္တာပါ။
ကိုယ္တိုင္ခ်က္ျပဳတ္ဖို႔
အဆင္မေျပဘူးဆိုရင္ ေဒၚသိန္းတင္လမ္းထဲက ႐ိုးရာစားေသာက္ဆိုင္မွာ
ဖားဟူးစြပ္ျပဳတ္ကို မွာယူသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။