ဆီးသီးေျခာက္နဲ႕ အညာက မိတ္ေဆြတစ္ေယာက္ ေပးလုိက္တဲ့ လက္ပံပြင့္ေျခာက္ေလး ခ်က္ပါမယ္ေနာ္။ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
ဆီးသီးေျခာက္ လက္တစ္ဆုပ္၊ လက္ပံပြင့္ေျခာက္ (၁၀) ပြင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငပိစိမ္းစား လက္တစ္ဆစ္၊ ပုစြန္ေျခာက္ အနည္းငယ္၊ ဆား၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
ဆီးသီးေျခာက္နဲ႕ လက္ပံပြင့္ေျခာက္တုိ႕ကို ေရစိမ္ေပးထားပါ။
ျပီးရင္ အုိးတစ္လံုးထဲမွာ ပုစြန္ေျခာက္၊ ငပိ စိမ္းစား၊ ဆား၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕တုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚ တည္ေပးပါ။
ပြက္ပြက္ဆူလာျပီ ဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴေလး ဓားျပားရုိက္ျပီးထည့္ေပးျပီး ဆက္တည္ေပးပါေနာ္။
ျပီးရင္ ေရစိမ္ထားလုိ႕ ဆီးသီး ေျခာက္ေလးေတြကုိ အသာေလးလက္နဲ႕ အသားဖတ္ေလးေတြ ဖဲ့ေပးပါေနာ္။
ျပီးေတာ့မွ ဆီးသီးေျခာက္နဲ႕ လက္ပံပြင့္ေျခာက္တုိ႕ ထည့္ျပီး တည္ေပးပါေနာ္။
တည္ေပး ရင္းနဲ႕ ဆီးသီးထဲကေန ခ်ဳိခ်ဥ္အရသာေလး ထြက္လာ သလုိ လက္ပံပြင့္ေလးကေနလည္း ခပ္ခၽြဲခၽြဲေလး ျဖစ္လာပါမယ္ေနာ္။
ျပီးရင္ေတာ့ အရသာ အေပါ့အငန္ျမည္းျပီးေတာ့ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဟင္းအုိးခ်လုိ႕ရပါျပီေနာ္။
ခ်ဳိခ်ဥ္အရသာ ေလးနဲ႕ ခံတြင္းရွင္းေစတဲ့ ဆီးသီး လက္ပံပြင့္ဟင္းရည္ေသာက္ေလး ရပါျပီေနာ္။