Pages - Menu

6 Jun 2013

ပဲပုတ္အေျခာက္ျပားနဲ႔ ခရမ္းသီးေၾကာ္

ပဲပုတ္ႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္ အေၾကာလည္းမတက္၊
ေသြးလည္း မတက္ေစတဲ့ နည္းလမ္းေလးမ်ားမရွိေတာ့ဘူးလားဆိုတဲ့ အေမးမ်ားမ်ားလာေတာ့အခ်ိန္ယူၿပီး စမ္းသပ္ ခဲ့တဲ့
ဒီဟင္းေလးကို မူရင္းအရသာမပ်က္ဘဲ
အားလံုးအဆင္ေျပစြာစားသံုးႏိုင္ေအာင္
မစည္ရဲ႕နည္းလမ္းအသစ္ေလးနဲ႔ တစ္မ်ိဳးေလးဖန္တီးထားတဲ့
ပဲပုတ္အေျခာက္ေၾကာ္ကို စမ္းၾကည့္လိုက္ဦးေနာ္ . . . ။

ပါ၀င္ပစၥည္း
......................
၁။ ပဲပုတ္အေျခာက္ျပား-အခ်ပ္ ၃၀
(ကတ္ေၾကး နဲ႔ခပ္ေသးေသး ေလးေတြျဖတ္ထားပါ)
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အမွည့္ - ၁၅ က်ပ္သား (အေစ့ထုတ္ၿပီး ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ)
၃။ စပါးလင္ရြက္အေျခာက္မႈန္႔-စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ စပါးလင္ အစို-၂ ပင္ (ေထာင္း ၿပီး အရည္ ညႇစ္ယူထားပါ)
၅။ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္ (ခပ္ ေသးေသးေလး ေတြ ျဖတ္ထားပါ)
၆။ ပူစီနံ (သို႔) နံနံပင္-၅ ပင္ေလာက္ (ခပ္ ၾကမ္းၾကမ္း ေလးျဖတ္ထားပါ)
(လံုးလံုး မထည့္လည္းရပါတယ္)
၇။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၈ ျမႊာ အႀကီး ( ေထာင္းထားပါ)
(အရြယ္အစား ေပၚမူတည္ၿပီး ထည့္ပါ)
၈။ ၾကက္သြန္နီ - ၁၀ လံုး (ေထာင္းထားပါ)
(အရြယ္အစား ေပၚမူတည္ၿပီး ထည့္ပါ)
၉။ နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၀။ အေရာင္တင္မႈန္႔ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
၁၁။ အသီးအရြက္ဟင္းခတ္မႈန္႔ - စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္းခဲြ
၁၂။ ဟင္းရြက္ဆီ- ၁၀ က်ပ္သား

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.........................
၁။ အေၾကာ္အိုးထဲသို႔ ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလွ်င္ နႏြင္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ။နီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ စပါးလင္မႈန္႔နွင္႔
အေရာင္တင္မႈန္႔ တိ႔ုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
အေရာင္ေျပာင္းၿပီး ေမႊးတက္လာလွ်င္ စပါးလင္အရည္ နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီး ေျခာက္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
ဟင္းခတ္မႈန္႔ထည့္ပါ။

၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးေတြ လိပ္လာလွ်င္ ပဲပုတ္အေျခာက္ျပားေလးေတြထည့္ေမႊပါ။
မီးအျပင္းႀကီးနဲ႔မဟုတ္ပါ။ (ပဲပုတ္ျပားေလးေတြကို
မညႇပ္ခင္ အခ်ိန္ရမယ္ဆိုရင္ မီးနဲ႔
အရင္ဖုတ္ရင္ပို ေကာင္းပါတယ္။
ဖုတ္ၿပီးသား ဆိုေတာ့ေမႊးလည္းေမႊး အက်က္လည္းျမန္တာေပါ့)

၃။ ပူစီိနံ (သို႔) နံနံပင္ (နံနံပင္ကို အေၾကာတက္နဲ႔ေသြးတက္ တတ္ေသာသူမ်ားအတြက္ဆို မထည့္ပါနဲ႔)ကို အေပၚမွျဖဴးပါ။
ျမည္းၿပီး လိုတာထပ္ျဖည့္ပါ။

**မွတ္ခ်က္- ေသြးတိုးရွိသူေတြအတြက္ေတာ့
ဆရာ၀န္နဲ႔တိုင္ပင္ၿပီးမွ စားပါ။ စပါးလင္ဟာ
တကယ္ေဆးဖက္၀င္ေသာ အပင္ျဖစ္ပါတယ္။
ေရာဂါေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစသလို
အေအးဓာတ္ကိုေပးေသာ စြမ္းအားရွိတာေၾကာင့္
စပါးလင္ မ်ားမ်ားထည့္ၿပီးခ်က္လို႔ရပါေၾကာင္းအႀကံျပဳပါရေစ။
အငန္မ်ားမ်ား စားၿပီးလွ်င္ သံပရာႏွင့္စပါးလင္အရည္ကို
သၾကားနည္းနည္း ႏွင့္ေဖ်ာ္ေသာက္ျခင္းျဖင့္
အေၾကာတက္ျခင္း၊ ေသြးတက္ျခင္း
ကိုကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါသည္။

Syi Foodsgarden

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More