Pages - Menu

30 Jul 2013

မေရာနိစ္လုပ္နည္း

မေရာနိစ္ေဆာ့စ္ (Making Mayonnaise )

မေရာနိစ္ေဆာ့စ္လုပ္ရတာ လြယ္ကူပါတယ္။
 မေရာနိစ္္ေဆာ့စ္ကဆီနဲ႔ ၾကက္ဥအႏွစ္ကို အခ်ဥ္အနည္းငယ္ေလးနဲ႔ ေရာေမႊထားတဲ့ ႐ုိး႐ုိးေဆာ့ေလးပါ။
 ဒါကို အဓိကေဆာ့ယူၿပီး ႀကိဳက္နွစ္သက္ရာနဲ႔ေရာၿပီး တျခားေဆာ့စ္ေျပာင္းလို႔ရပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (1 cup)
..............................
..
• သံလြင္ဆီ- ၁ ခြက္ (ဟင္းခ်က္လွ်င္ တိုင္းေသာခြက္) ဆီအေကာင္းစားနဲ႔ပဲသံုးသင္႔ပါတယ္

• ၾကက္ဥ- ၁ လံုး (အႏွစ္ နဲ႕အကာ ခဲြထားပါ)
• ရွလကာရည္ (သို႔) သံပရာရည္- စားပဲြ ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ဆား- အနည္းငယ္
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔- အနည္းငယ္ (ႀကိဳက္နွစ္သက္လွ်င္ ထည့္ပါ)

ျပဳလုပ္နည္း
...............
ၾကက္ဥအနွစ္ကုိ ပန္းကန္လံုးႀကီးထဲထည့္ၿပီး ခေလာက္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ သံပရာရည္ (သို႔) ရွလကာရည္ထည့္ၿပီး ေရာၿပီးပ်စ္သြားတဲ့အထိ ခေလာက္တံနဲ႔ေမႊပါ။
(စက္နဲ႔ ေမႊ႕လည္းရပါတယ္)
ဆီကို ျဖည္းျဖည္းျခင္းေလာင္းထည့္ပါ။
တစ္ဖက္ကေနလည္း အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးရပါမယ္။
ဒါမွ လိုခ်င္တဲ့အေရာင္ေျပာင္းၿပီး ညက္ေညာေသာ မေရာနိစ္ေဆာ့စ္ျဖစ္လာမွာပါ။
ဆီထည့္ေနတုန္း အဆက္မျပတ္ မေမႊႏုိင္ဘူးဆိုရင္ေတာ့ အခဲေတြျဖစ္ၿပီး
ပ်က္သြားရင္ အစကျပန္စရပါလိမ့္မယ္။
ခက္ႀကဲႀကဲေလးလိုခ်င္ရင္ ရွလကာရည္ အနည္းငယ္ပိုထည့္ပါ။    
ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့အေနအထား ရရွိလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေရာၿပီး
လိုရာေန ရာမွာအသံုးခ်လို႔ရပါၿပီ။
အိမ္လုပ္တဲ့ လတ္ဆတ္မႈရွိတဲ့ ေရာနိစ္ကို ေလလံုပုလင္းထဲထည့္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားလွ်င္ ၅ ရက္ေလာက္ခံပါတယ္။

.................................
Syi Lwin Foods Garden
www.syilwinfoodsgarden.blogspot.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More