ေသြးေၾကာေရာဂါမ်ား ကာကြယ္တဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးဂ်ပန္
သုေတသီ မ်ားက ေသြးေၾကာ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားျခင္း ကို ကာကြယ္ ႏိုင္တဲ့ အာဟာရ
ဓာတ္မ်ား ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထဲတြင္ ပါဝင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ၾက
သည္။
9-oxo-octade cadienoic အမည္ ရွိ ပစၥည္းတစ္မ်ိဳးဟာ ေသြးတြင္း အဆီဓာတ္
ကေမာက္ကမျဖစ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးၿပီး ေသြးတြင္း၌ပံုမမွန္ အဆီမ်ား
ျဖစ္ေပၚမလာေအာင္ ကာကြယ္ေပးျခင္းျဖစ္သည္။
ထို႔ျပင္ အဆီအက္ စစ္တိုးျခင္းကို
အားေပးၿပီး အသည္းအတြင္းအဆီမ်ား ၿဖိဳခြဲျခင္း လုပ္ငန္းကို ပံုမွန္ အတိုင္း
ျဖစ္ေစသည္။
ေမာင္
Ref: Natural Health, Feb 2011.
By Health Digest
ေမာင္
Ref: Natural Health, Feb 2011.
By Health Digest