Pages - Menu

21 Nov 2013

ပဒဲေကာ ( Galangal )

ပဒဲေကာ ဆိုရင္..အရင္က ၿမန္မာ့ေဆးေဖာ္စပ္ရာမွာသာအသုံးၿပဳၾကၿပီး..
ပာင္းခ်က္နည္းေတြမွာ..သုံးေလ့မရိွတာေၾကာင့္..ကြ်န္ေတာ္တို.အေနနဲ.
စိမ္းသလိုၿဖစ္ေနပါတယ္...။

ဒါေပမယ့္..ႏိူင္ငံတကာပာင္းပြဲေတြပ်ံ.ႏွံ.လာၿခင္းႏွင့္အညီ..ပဒဲေကာပာာ
ေတာင္အာရွႏိူင္ငံေတြရဲ.မရိွမၿဖစ္ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္တစ္မ်ိဳးဆိုတာထိ
ေတြ.ခြင့္ရလာပါတယ္...။

ပဒဲေကာရဲ.ရုကၡေဗဒအမည္ကေတာ့..Zingiberaceae ၿဖစ္ၿပီး..Rhizome လို.
ေခၚတဲ့ေၿမေအာက္ေလွ်ာက္ပင္စည္ပြားအမ်ိဳးအစားၿဖစ္ပါတယ္...Blue Ginger လို.လဲေခၚၾကပါတယ္..။

ပဒဲေကာပာာ..ခ်င္း ေရႊပန္းေငြပန္းတို.ရဲ.မိခင္အုပ္စုမွာပါ၀င္ၿပီး..သူ.အဖူးအ
ပြင့္ကပုလဲခိုင္လိုပုံစံမ်ိဳးမွာ..ဆင္စြယ္ေရာင္အဖူးအပြင့္ေလးေတြမ်ားစြာပါရိွ
တတ္ပါတယ္..။

ပဒဲေကာကို....ထိုင္း၊ အင္ဒိုနီးရွား၊ လာအို တို.မွာပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္အၿဖစ္အမ်ားဆုံးအသုံးၿပဳၾက
ၿပီး...ဗီယက္နမ္ပာင္းပြဲတစ္ခ်ိဳ.မွာလည္းအသုံးၿပဳတတ္ၾကပါတယ္..။

ခ်စ္ၿခင္းမ်ားစြာၿဖင့္.....။

Admin -
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား - fb

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More