Pages - Menu

15 Feb 2014

အီႏိုကီမွိဳေပါင္း

အီႏိုကီမွိဳ ကို ၿမန္မာၿပည္မွာ ပင္အပ္မွိဳ လို.ေခၚၾကတယ္ လို.ေၿပာၾကပါတယ္..။

အီႏိူကီမွိဳ............တစ္ထုပ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.......၅ တက္
ခ်င္း..................ပါးပါး ၂ခ်ပ္
ငရုတ္သီးစိမ္း......၅ ေတာင့္
နံနံပင္...............အနည္းငယ္

အီႏိုကီမွိဳ ကို အၿမစ္ေတြၿဖတ္ၿပီး...၁၅ ခုေလာက္ပါတဲ့အစုအေ၀းေလးေတြၿဖစ္
ေအာင္ခြဲထုတ္ပါ။

ဆာား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္.၊ သံပုရာသီးတစ္စိတ္ေလာက္နဲ.
အရသာနယ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။

ထိုစဥ္အတြင္း ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ ခ်င္း ၊ နံနံပင္ ေတြကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း
ၿပီး..ပဲငံၿပာရည္ ၊ သၾကား ၊ ဗီနီဂါ ၊ တို.နဲ.ခ်ဥ္ငံစပ္ရည္ပ်စ္ပ်စ္ေလးစပ္ထားပါ။

မွိဳေတြရဲ.ေအာက္ေၿခမွာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္နဲ.စည္းေနွာင္ၿပီး..ပန္းကန္ၿပားတစ္ခု
မွာထည့္ကာ ..အေငြ.ေကာင္းေသာေပါင္းအိုးမွာ ၃ မိနစ္ခန္.ေပါင္းပါ။

ေပါင္းအိုးက ထုတ္လာတာနဲ. ခ်ဥ္ငံစပ္ရည္ေလး ေလာင္းခ် ၿပီးသုံးေဆာင္ရတဲ့
သားသတ္လြတ္ လြယ္ကူတဲ့ မွိဳေပါင္းတစ္မ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More